Brasoveni cerandu-si dreptul in instanta

Brasoveni cerandu-si dreptul in instanta

0 177

Avand incredere ca Justitia nu este chiar asa de corupta cum se spune si stiindu-se lezati in drepturile conferite de lege,15 parinti de gemeni din Braºov au decis sa dea statul in judecata pentru ca nu au primit indemnizaþia de crestere pentru al doilea copil.
Chiar daca legea potrivit careia, in cazul nasterilor survenite in urma sarcinilor multiple, se acorda o indemnizatie suplimentara de 600 de lei pentru fiecare copil este publicata in Monitorul Oficial din luna iunie, aceata nu poate fi aplicata deoarece nu au exista normele metodologice de aplicare a actului normativ.
Si este ceva normal pentru tara noastra in actuala conjunctura, cand toate lucrurile se fac pe jumatate si doar de ochii lumii, caci nimic nu poate fi dus la capat pentru ca lupta electorala si pentru ciolan este prea apriga si nu mai lasa timp si pentru guvernarea normala a unei tari. In plus, chiar si fara aceasta campanie electorala inceputa mult prea devreme si cu toate armele deodata, actualii guvernanti nu sunt in stare sa faca ceva temeinic si cu cap, ceva bine gandit si temeinic gandit, pentru ca in capetele lor nu mai este loc pentru gandire sanatoasa.
Astfel, iata cum Ionela Mariana Danciu, mama tripletilor din Aiud, a ajuns sa fie primul caz din Romania care a castigat lupta cu autoritatile in privinta indemnizatiei de crestere. Femeia a cerut in instanta declararea ca nelegal a unui act normativ potrivit caruia „prin nastere se intelege aducerea pe lume a unuia sau mai multor copii vii”.
Urmand acest exemplu, brasovencele vor sa actioneze si ele statul roman pentru a-si dobandi drepturile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.