Brasov vs Targu Mures in batalia pentru capitala Regiunii Centru

Brasov vs Targu Mures in batalia pentru capitala Regiunii Centru

0 120
Brasovul indeplineste toate criteriile pentru a deveni capitala Regiunii Centru. Este convingerea primarului George Scripcaru, in contextul in care guvernantii discuta mai multe variante de regionalizare a Romaniei, in care stabilirea capitalelor este esentiala. Brasovul risca sa piarda insa cursa in fata municipiului Targu Mures, puternic sustinut de UDMR. Bugetul insuficient alocat de Guvern Brasovului in acest an pare sa fie un semn ca nu suntem in gratiile guvernantilor.
Forta Civica afirma ca liderii UDMR incearca din rasputeri sa obtina de la actualii guvernanti nominalizarea orasului Targu Mures drept capitala a viitoarei Regiuni Centru. Dumitru Puchianu, presedintele organizatiei judetene a partidului, cere solidaritate din partea tuturor parlamentarilor de sub Tampa in sustinerea candidaturii Brasovului.
Primarul George Scripcaru nici nu pune la indoiala faptul ca Brasovul ar putea avea vreo problema in a deveni Capitala a Regiunii Centru. Cu atat mai mult cu cat suntem deja sediul Polului de Crestere care coordoneaza investitiile in aceasta zona.
Consiliul Judetean si Prefectura sustin pozitia Brasovului de capitala a Regiunii Centru. Chiar daca Targu Mures are domeniul sanatatii mai bine pus la punct,  Brasovul este mult mai bine dezvoltat in domeniile economic si turistic. Asta sustin  reprezentantii Consiliului Judetean care, impreuna cu Prefectura, au identificat si cladiri in care ar putea functiona institutiile unei viitoare regiuni.
Consilierul local democrat-liberal Adrian Oprica, a demarat o actiune de strangere de semnaturi pentru desemnarea Brasovului capitala a viitoarei Regiuni Centru.
Potrivit proiectului de regionalizare aflat in lucru, judetul Brasov  urmeaza sa faca parte din Regiunea Centru, alaturi de judetele Covasna, Sibiu, Harghita, Mures si Alba. Momentan, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru  are sediu la Alba Iulia, despre care s-a spus ca i-a suflat Brasovului pozitia in urma cu 4 ani.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.