Brasov: retea de trafic de persoane anihilata

Brasov: retea de trafic de persoane anihilata

0 55

Dupa un filaj de mai multe luni, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Brasov, in colaborare cu politistii Departamentului de Protectie si interventie Rapida (DPIR) din cadrul IJP, au fãcut o descindere la domiciliile unor suspecti specializati in traficul de persoane in vederea exploatarii sexuale. S-au efectuat sapte perchezitii, in urma carora au fost identificati si reþinuþi sase brasoveni, cu varste cuprinse intre 16 si 34 de ani, toti fara ocupatie, trei dintre ei fiind cunoscuti cu antecedente penale. Au fost emise pe numele acestora ordonante de retinere, acuzatiile fiind de trafic de persoane, trafic de minori, prostitutie si aderare la un grup infractional organizat.

Pentru trei traficanti au fost emise mandate de arestare pe o perioada de 29 de zile. Acestia erau, de fapt, cei care racolau victimele, care se ocupau si de transportul, gazduirea si exploatarea a mai multor tinere, printre care si minore, obligandu-le sa se prostitueze in diferite locuri din Brasov.
Potrivit sefului BCCO Brasov, Gabriel Florescu, „capii retelei recrutau tinere pentru prostitutie mai ales pe plan local, dar ei intentionau sa le duca si in Grecia. Au renuntat la idee cand au aflat ca, in cazul minorelor, era nevoie si de semnatura parintilor pentru a trece frontiera.
Astfel, s-au limitat la plasarea lor in diferite locuri din Brasov, printre care Pensiunea Dreher sau in fata Hotelului Trifan.
Ulterior, suspectii au schimbat locurile si au inchiriat un apartament.
Fetele puse la produs, noua la numar, cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, erau in special din Brasov, dar cateva si din Arges, Covasna, Mures si Constanta.
Fiind supuse presiunilor fizice si psihice, ca batai si violuri repetate, toate tinerele erau obligate sa intretina relatii sexuale cu mai multi barbati pe zi,cat cuprindea. Ele trebuiau sa produca zilnic cel putin cate 500 de lei.

Cercetarile sunt continuate de anchetatori pentru stabilirea intregii activitati infractionale a gruparii, cautandu-se, in acelasi timp, si alte victime cazute in plasa acestor traficanþi de carne vie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.