Brasov: Prima statie de epurare ecologica din Romania

Brasov: Prima statie de epurare ecologica din Romania

0 95

Vizitele scurte, dar dese ale Altetei Sale Regale, printul Charles, au transformat satul brasovean Viscri intr-un loc de pelerinaj al turistilor care decid sa-si petreaca vacantele sau concediile pe teritoriul tarii noastre. Dintr-un simplu satuc uitat de luma intr-un colt al judetului nostru, satul Viscri este de-acum celebru si are iz de regalitate.
Un astfel de loc nu putea sa nu fie in centrul atentiei. Motiv pentru care, localnicii au decis sa profite de acest privilegiu.
Pentru ca a crescut numarul turistilor care vin la Viscri, de la 400 turisti in anul 2000 la 12.000 turisti in anul 2010, comunitatea din Viscri impreuna cu Fundatia Mihai Eminescu Trust i-au propus Altetei Sale Regale Printul de Wales sa sprijine realizarea statiei de epurare a apelor uzate din gospodarii prin intermediul naturii. Este un sistem necostisitor pentru ca nu este necesara energia electrica si purificarea apelor se face cu ajutorul stufului si a bacteriilor aerobice prin 3 lacuri amenajate la marginea satului. Satul Viscri este inclus in lista localitatilor aflate in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Printul Charles a fost prezent la inaugurarea Primei statii de epurare ecologica din Romania. De asemenea, Alteta sa a dezvelit un bustean de stejar pe care sta scris „Prima statie de epurare ecologica din Romania. Inaugurata in prezenta Altetei Sale Regale Printul de Wales. 16 mai 2011.
” Printul a stat de vorba cu satenii, a mers pe jos pe strazile satului admirand casele bine conservate cu ajutorul meseriasilor locali. Si i-a asigurat pe cei din Fundatie ca vor avea mereu sprijinul sau in realizarea proiectelor de revitalizare a celor 25 de sate din Transilvania in care activeaza Fundatia a carei presedinta este Jessica Douglas-Home. Printul de Wales a declarat la inaugurare. Sper ca acest proiect va fi in beneficiul comunitatii multi ani de acum incolo si ca alte comunitati vor urma exemplul vostru.”, dupa cum informeaza Romania Libera.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.