Brasov – Prahova: noi legaturi rutiere

Brasov – Prahova: noi legaturi rutiere

0 139

Avand in vedere iminenta inceperii lucrarilor la tronsonul Comarnic – Brasov al autostrazii Bucuresti – Brasov (se pare ca va fi folosit forcepsul, dar copilul se va naste), lucrari care vor da peste cap circulatia pe DN 1, zona montana, reprezentanti ai Consiliilor Judetene Prahova si Brasov, cu ambii presedinti la masa, s-au intalnit ieri in orasul de la poalele Tampei pentru a cauta solutii in acest sens, tinand cont si de dorinta de relansare a turismului in cele doua judete.
Astfel au aparut mai multe variante, care au fost propuse pentru modernizare.
Este vorba, in primul rand, de modernizarea legaturii dintre Campina (DN1) si Sacele (DN 1A), prin Drumul Judetean 102 I, o idee mai de mult timp avuta in vedere, dar tot amanata din diverse motive. Prima abordare s-a demarat imediat dupa anul 2000 fiind blocata de unii conducatori din partidele de dreapta.
In cadrul proiectelor de revigorare a turismului in Bucegi si in perspectiva Festivalului Olimpic al Tineretului European, care se va desfasura in Romania, in 2013, se are in vedere modernizarea, unor drumuri judetene si comunale pentru cuprinderea unei cat mai mari arii turistice in Bucegi. Totul este asezat „prin continuarea parteneriatului, stabilit intre cele doua judete prin contract de asociere inca din 2003” dupa cum a declarat dl. Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova.
Vor fi modernizate drumurile locale Busteni – Cabana Gura Diham – Rasnov, Azuga – Predeal, prin Valea Azugii – Cabana Cioplea (Drumul Comunal 129 A – 19,2 km) si alte cateva asemenea.
„Speranta noastra este ca lucrarile de reabilitare sa demareze din acest an, deoarece nu mai sunt de pus la punct decat cateva detalii tehnice si de intocmit unele documentatii. Trebuie sa executam aceste lucrari in termen util, in primul rand pentru a relansa turismul in zona”, ne-a declarat Otilian Neagoe, vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, la sfarsitul intalnirii.
Daca proiectul se va realiza, e in regula. Fara alte comentarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.