Brasov – oras pe terenul cel mai stabil

Brasov – oras pe terenul cel mai stabil

0 146

Brasovul este cea mai sigura si stabila zona din tara in caz de cutremur. Aceasta se datoreaza solului extrem de stabil, sustin specialistii.
„Cladirile din orasul Brasov sunt cele mai sigure. Singurul nostru avantaj este acela ca solul nu este unul mlastinos, asa cum este la Bucuresti, spre exemplu. Mansardele sunt deocamdata cele mai expuse la cutremur. Dar daca, totusi, acestea sunt facute conform proiectului, eu consider ca nu este nici un fel de problema”, a declarat Adrian Ibanescu, inspector sef la Inspectoratul de Stat pentru Constructii Brasov.
Chiar si asa, exista si constructii in Brasov care se pot prabusi foarte usor in cazul unui cutremur mai mare de 6 grade pe scara Richter. Daca solul pare sa fie sigur, cladirile vechi si neconsolide ar putea fi cele care pot pune probleme. Aceste cladiri sunt cele aflate in partea istorica a orasului si care au o vechime de cel putin doua-trei sute de ani
Edilii orasului ar fi cazul, daca s-ar arata mai interesati pentru trecutul istoric al burgului, sa ia urgente masuri de consolidare, caci se poate oricand produce un cutremur, dupa cum spun specialistii, si ar fi pacat ca acesta sa doboare aceste pagini ale istoriei brasovene.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.