Brasov – iadul cainilor vagabonzi

Brasov – iadul cainilor vagabonzi

0 118

In Brasov, la centrul animalelor fara stapan, in fiecare luna are loc un adevarat masacru al patrupedelor abandonate.
Desi legea interzice eutanasierea animalelor fara stapan, cu exceptia celor cu boli incurabile, sute caini sunt adunati si omorati lunar la Brasov.
De incalcarea legii privind protectia animalelor, Legea 9/2008, s-au convins mai multi brasoveni, care au constatat si au sesizat faptul ca la azilul de caini de la Stupini, angajatii sunt niste adevarati calai ai bietelor animale.
„Situatia din Brasov este destul de grava. Am constatat ca este o incalcare a legii flagranta, nu asa, cu perdea. Am vazut la stiri un material, in care chiar cei care se ocupa de cainii din Brasov recunosc ca le eutanasiaza. Acolo se incalca legea cu stiinta autoritatilor”, povesteste brasoveanul Codrut Feher, un iubitor al animalelor.
In prezent, la adapostul din Stupini, odata la 14 zile, sute de caini sunt eutanasiati. Foarte putini scapa, respectiv cei care sunt revendicati de stapani sau cei care sunt adoptati.
Este bine de stiut faptul ca, pentru a scoate un animal din mana hingherilor, oamenii milosi trebuie sa scoata din buzunar 50 de lei pe loc, pentru a-i convinge pe oamenii legii sa nu urce animalul in bena masinii din dotare. Daca vreti totusi sa rascumparati animalul de la centrul din Stupini, trebuie sa platiti o „amenda” de 500 de lei, iar daca doriti sa adoptati un altul, trebuie sa cotizati cu 50 de lei. De aceea, se cunosc cazuri in Brasov cand persoane care au dorit salvarea cainelui comunitar din ghearele mortii au pretins ca vor sa-l adopte si nu sa-l rascumpere.
Chiar daca cetatenii sunt revoltati, Flavius Barbulescu, spune ca activitatea pe care o desfasoara este perfect legala. „In legea la care facem referire, zice ca este interzisa eutanasierea animalelor din laboratoare, ferme si asa mai departe. Cainii fara stapan nu se incadreaza in aceasta lege”, ne-a declarat acesta.
Pe de alta parte, Cristina Lapis, presedintele asociatiei de protejare a animalelor „Milioane de Prieteni”, sustine ca situatia de la Brasov este destul de grava. „Problema este ca acolo, la centrul din Stupini, sunt adusi caini nu doar de pe strazile din Brasov, ci si din alte judete. Acest lucru nu este posibil, normal ca ii eutanasiaza, nu au ce face cu ei”, a declarat Lapis.
Presedinta asociatiei brasovene le-a propus autoritatilor locale construirea unui centru in care sa fie stransi toti cainii maidanezi. Acolo, animalele nu vor mai fi eutanasiate, ci sterilizate. „Doar lucrand impreuna cu serviciul de gospodarire a animalelor, vom reusi sa realizam acest proiect. Doar impreuna vom reusi sa salvam cainii fara stapan din Brasov de la eutanasiere”, a declarat Lapis.
Pana cand acest proiect va fi pus in practica, zeci de animale fara stapan isi pierd viata la margine de Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.