Brasov – Comarnic, din 2010 ...

Brasov – Comarnic, din 2010

0 153

Construcþia tronsonului de autostrada Comarnic – Brasov, in parteneriat public-privat, va incepe in februarie 2010, dupa cum se vorbeste prin ministerul de resort.
Constructorul selectionat urmeaza sa finalizeze in acest an proiectul tehnic, a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu. Potrivit ministrului de la Transporturi, consortiul care va realiza tronsonul de autostrada care va lega Brasovul de Comarnic va fi anunþat saptamana aceasta.
Dupa cum se stie, tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km. Nu pare mult, dar este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov, un fel de continuare sau inceput al autostrazii „Transilvania”.
Sa vedem acuma cat vor dura lucrarile. Daca se va merge cu „viteza Bechtel”, vom avea cate ceva de asteptat, mai ales daca tinem cont de gradul de dificultate al portiunii Comarnic – Sinaia, cu vestitul urcus de la Posada. Si nici celelalte portiuni nu sunt usor de realizat, si aici ma refer la trecerea prin statiunile montane de pana la Azuga, urmand apoi valea Timisului.
Sa speram intr-un constructor capabil si in idei, si in executie, care sa ne propuna cat mai curand vajait de roti peste munte.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.