Branza de vaci bate iaurtul

Branza de vaci bate iaurtul

0 161

Potrivit linternaute.com, branza de vaci este mai hranitoare decat iaurtul, avand un continut de proteine mai ridicat. Totusi, iaurtul contine mai putina lactoza, reprezentand un avantaj pentru cei care sufera de intoleranta la aceasta substanta.

Potrivit specialistului in nutritie Caroline Le Marchand-Duros, ambele produse contin multa apa, in proportie de 80% – 85%, proteine animale si putin zahar – lactoza. Totodata, grasimea continuta de cele doua alimente poate varia de la 0 la 40% – in cazul branzei de vaci uscate. Diferenta ar fi in ceea ce priveste continutul proteic, acesta fiind de 8/100 de grame in cazul branzei de vaci, fata de 5/100 de grame in cazul iaurtului. Astfel, branza de vaci este mai satioasa. Iaurtul, pe de alta parte, contine mai putina lactoza , reprezentand un avantaj pentru cei care sufera de intoleranta la aceasta substanta.

Iaurtul este un aliment a carui denumire este legata de modul specific de fabricare. Astfel, pentru a deveni „iaurt”, laptele trebuie sa fermenteze impreuna cu doua tipuri de bacterii precis identificate: streptococcus thermophilus si lactobacillus bulgaricus.

Daca sunt utilizati alti fermenti, alimentul nu se va mai numi in mod corect „iaurt”, ci „produs lactat/ lapte fermentat”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.