Branul cu gondola de agrement

Branul cu gondola de agrement

0 169

In perspectiva, Branul ar putea avea o zona de agrement cu gondola si partie noua de schi, amenajarea acestora ridicandu-se la suma de 20 de milioane euro.
Astfel, binecunoscuta statiune si cunoscuta localitate Bran ar putea avea o zona de agrement cu gondola, parc de distracþii, teren de sport si o a doua partie de schi, moderna si dupa toate regulile, proiect care s-ar putea ridica la 20 milioane euro si pentru care acum se face un studiu de fezabilitate, a declarat primarul localittaii, Gheorghe Hermeneanu.
Zona vizatã se afla la circa 3 km distanta de centrul localitatii Bran.

„ÎIn prezent lucram la studiul de fezabilitate pentru proiectul zonei de agrement de la Zanoaga, ce va contine o partie noua de schi, un parc de distractii, alei pentru role, gondola si un teren de sport. Investitia s-ar putea ridica la minim 20 milioane euro, pe care vrem sa-i atragem din fonduri europene. Studiul de fezabilitate se incheie la sfarsitul lunii octombrie”, a precizat Gheorghe Hermeneanu.

Primarul din Bran a adaugat ca partia cu o lungime de 1 km, de la Zanoaga, in jurul careia va fi dezvoltata zona de agrement, va fi marita pana la maximum 1,3 km, iar cea noua, care va fi construita „din temelii”, va avea aceeasi lungime, dar un grad de dificultate mai mare.

Primarul a mai spus ca stadionul din cadru terenului de sport este deja in constructie, contine un teren de fotbal, pista de atletism, tribune, vestiare si ar putea fi inaugurat in mai 2010. Proiectul se ridica la 700.000 lei, din fonduri de la Guvern si fonduri proprii.

Se stie ca localitatea Bran are circa 5.500 de locuitori, dar numarul se dubleaza si chiar tripleaza prin numerosii turisti care vin aici sa se recreeze si sa respire aerul curat al muntilor. Iar ceea ce au de gand sa faca branenii va da un farmec in plus acestei localitati, din ce in ce mai cautate de turisti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.