Bradul de Craciun : origini si simboluri

Bradul de Craciun : origini si simboluri

0 115

Bradul impodobit are origini pre-crestine, aparand pentru prima data la niste triburi germanice care-l considerau un simbol sacru. Potrivit documentelor bisericesti, Sfantul Bonifaciu a incercat sa crestinizeze aceste triburi introducand simbolul trinitatii prin folosirea unui simbol pe care ei deja il aveau, si anume, forma conica a brazilor.


??????????? Obiceiul modern al bradului de Craciun apare in secolul al 16-lea, in zona Germaniei, dar nu se poate afla cu certitudine, in care oras, sau ce popor si l-a insusit pentru prima data, originile sale pierzandu-se in negura vremurilor mentionate mai sus. Primul brad de Craciun este mentionat in anul 1539, in Catedrala din Strasbourg, iar cronicile bisericesti din Bremen, Germania, mentioneaza faptul ca oamenii asezau brazi de Craciun in fata casei si ii impodobeau cu fire de lana, mere, covrigi, nuci si flori de hartie.


??????????? Se crede ca Martin Luther ar fi fost primul care a luminat bradul cu lumanari. In preajma Craciunului, el a fost impresionat de lumina stelelor printre ramurile unui brad din fata casei lui si a dorit ca si bradul din casa sa aiba aceeasi stralucire.


??????????? In zilele noastre, bradul este mult mai stralucitor, fiind impodobit cu beteala, globuri, instalatii multicolore, bomboane, ciocolate, lumanarele, lista ornamentelor imbogatindu-se de la an la an. Varful bradului de Craciun are o semnificatie aparte. Ornamentul din varf este cel mai mare si mai stralucitor, adesea el reprezentand o stea. Aceasta are o semnificatie religioasa, amintind de cea care a aparut pe cer la nasterea lui Iisus.


??????????? In fiecare an, peste 60 de milioane de brazi sunt taiati in preajma Craciunului, iar comertul cu aceste produse a devenit o adevarata industrie, tot mai prospera odata cu trecerea timpului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.