Botorog a depasit limitele

Botorog a depasit limitele

0 178

Protestatarul numarul unu al Brasovului – cel cu numarul doi, Ladislau Vankay, abia isi face ucenicia – a cam intrecut ieri masura in ce priveste forma de protest.
Se stie ca, din 2003, de cand lui Gheorghe Botorog i-au fost confiscate niste vaci si capre care pasteau in Centrul Civic si pentru care nu avea acte de proprietate, omul protesteaza in fata Prefecturii, ba catarandu-se prin copacii de acolo, ba pe cladire, ba legandu-se cu lanturi, si tot timpul injurandu-l pe primarul George Scripcaru. Nu zic ca acesta nu merita sa fie injurat, dar trebuie sa o faci elegant, nu sa te cobori la nivelul lui intelectual.
Ieri insa Botorog a intrecut cumplit masura, imprastiind fecale pe trotuarul din fata intrarii in Prfectura si facand obisnuitele-i comentarii la adresa primarului si politistilor.
Purtatorul de cuvant al IJP, comisarul-sef Liviu Naghi, a relatat filmul celor intamplate: Botorog a fost ridicat de politisti din fata Prefecturii, urmand sa i se intocmeasca dosar penal pentru tulburarea ordinii si linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri. El a fost retinut si va fi astazi prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.
In luna mai a anului acesta Botorog a avut tot o iesire cam deplasata, cand, conform celor relatate si consemnate de politisti si vazute de trecatorii intamplatori, „barbatul i-a injurat pe agentii din fata Prefecturii si i-a stropit cu furtunul folosit la udarea spatiilor verzi, pentru ca ei i-au cerut sa coboare din copac si sa nu mai protesteze zgomotos”.
Protestatarul a mai fost ridicat in numeroase alte randuri de politisti, a fost dus si la consult psihiatric, dar, cu exceptia zilei de ieri, a fost eliberat de fiecare data si si-a continuat imposiila misiune.
Se pare ca, pentru o vreme, Botorog va sta „ascuns” la „mititica”, unde sunt sigur ca nu se va potoli, ba chiar se va perfectiona. Insa prin arestarea lui Botorog si probabila lui intemnitare, Primaria a pierdut surse de venit la bugetul local, caci l-ar fi putut folosi drept obiectiv turistic, cu taxa de intrare la spectacol si dezvoltarea comertului in zona. Nu credeti?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.