Bombe pe camp

Bombe pe camp

0 116

Cativa muncitori care lucrau la consolidarea malurilor unui parau au gasit, pe camp, intre Codlea si Halchiu, doua bombe de aviatie din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. Bombele prezentau pericol datorita calibrului lor, ele cantarind circa 200 kg. In caz de explozie, cele doua bombe ar fi distrus totul pe o raza de 1,5 kilometri.
La fata locului s-au deplasat echipe de pirotehnisti ale ISU si ale Politiei, care.au constatat ca nu pot ridica si transporta cele doua bombe la poligonul special de detonari al ISU Braºov pentru ca acestea aveau focoasele defecte si puteau exploda in timpul transportului, facand ravagii. De aceea au oprit toate lucrarile in zona, au interzis circulatia pe camp si au dispus paza severa, pana ieri dimineata.
Procedurile speciale de dezamorsare a bombelor au inceput ieri dimineata. iar detonarea controlata a acestora a avut loc la ora 13.30.
Maiorul Daniel Coritoru, de la ISU Brasov, specialist in pirotehnie, cel care a condus operaþiunile, a precizat ca, in astfel de situatii de exceptie, se iau masuri deosebite. Drept urmare zona a fost total izolata, circulatia pe DJ 117, intre Codlea si Halchiu, a fost oprita, iar societatile comerciale din zona au fost avertizate sa-si adaposteascã angajatii pe perioada executarii actiunii. Totodata a fost restrictionat si traficul aerian pe o raza de 10 kilometri, avioanele neavand voie sa treaca pe deasupra zonei
Pentru ca a exisat pericolul ca proiectilele sa detoneze accidental, la fata locului au fost mobilizate, in afara de efective de pirotehnistii de la ISU si Politie, echipaje SMURD-ul, de la Circulaþie, precum si membri ai Serviciului Voluntar Codlea, fiecare primind sarcini precise.
Actiunea s-a desfasurat conform planului si fara incidente.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.