Bombardarea lui Iliescu

Bombardarea lui Iliescu

0 83

La Cimitirul Eroilor a vrut si fostul presedinte al tarii sa spuna ceva. S-a gasit un grup de nespalati sufletedte care au inceput sa profere injuraturi si sa arunce cu maruntis, chipurile simbolizand cei treizeci de arginti ai lui Iuda.
Dar oare Iliescu avea legamant cu cineva, ca sa fie socotit tradator? Depusese vreun juramant pe care sa nu-l respecte? Nu imi aduc aminte de asa ceva. Ba din contra, stiu ca a fost unul din foarte putinii care i s-au opus lui Ceausescu pe fata, suferind urmari si caderi din pozitii inalte. Ce ar fi facut in atare imprejurari matelotul chior sau tapul castrat? In momentele dizidentei iliesciene, acestia doi isi pregateau de zor limbile ca sa lingatalpi de pantofi comuniste si sa-si asigure posturile calde in care i-a prins Revolutia.
La fel nu-mi aduc aminte ca Iliescu sa fi dat ordin de a se trage in demonstranti,caci nu avea functia care sa-i permita asa ceva.
Nu ma dau in vant dupa Iliescu, dar nici nu pot fi de acord ca cineva sa fie murdarit de acuze gratuite doar din interes, la comanda platita.Caci acest lucru, s-a intamplat ieri, ca si alte dati. Nu sunt de acord cu tot ce a facut Iliescu, la putere fiind. Dar nici nu-i pot nega unele merite in imprejurari din care nu multi ar fi iesit complet nesifonati.
Iar acesti asa-zisi revolutionari, aruncatori cu insulte, cati dintre ei au mirosit praf de pusca in acele zile ciudate? Si cati dintre ei nu aveau scutecele pline de rahat pe sub paturile sub care se ascunsesera?
De ce nu dorim sa cantarim drept lucrurile? Il acuzam pe Iliescu de studii la Moscova si de apartenenta la KGB, astfel el fiind asa si pe dincolo. Atunci in ce categorie sa-i incadram pe cei care au avut asemenea pile pe la ceausisti, incat au studiat in Occident.
S-a tot cerut si se tot cere judecarea si condamnarea lui Iliescu pentru actiuni antipopulare. Care popor a fost lezat? In care parte a Lumii Civilizate s-ar fi permis, de pilda, atatea amar de zile un balci anarhist ca cel din Piata Universitatii, fara interventie imediata si in forta a fortelor de ordine?
Mai sunt pesemne inca destui suspusi politic si cu bube urate ascunse pe sub freze noi, despre care Iliescu stie destule, incat il vor terminat. Pacat este ca acestia organizeaza asemenea manifestari spontane in clipe delicate, in care este cazul sa facem cu totul altceva.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.