Bomba imobiliara pe autostrada Bucuresti – Brasov

Bomba imobiliara pe autostrada Bucuresti – Brasov

0 189

Ciolanul puterii face noi imbogatiti peste noapte. Asa cum era de asteptat, fiecare politician roman trage din greu pe perioada mandatului pentru a-si spori avutia. Primul si cel din urma intrat in foarta lunga lista de politicieni care se imbogatesc peste noapte, controversatul baron de urbe este pesedistul Miron Mitrea.
Conform unui cotidian central, Miron Mitrea, Cristian Burci si Sorin Rosca Stanescu au dat un tun de 10 milioane de euro. Concret, este vorba despre o manevra in care personeje-cheie sunt Miron Mitrea si socrul lui Sorin Rosca Stanescu. Manevra a constat in faptul ca o companie controlata de Cristian Burci a devenit proprietara a 54 de hectare de teren care se suprapun perfect pe un tronson strategic din traseul noii autostrazi Bucuresti – Brasov. Parcelele se afla in comuna prahoveana Dumbrava, unde va fi amplasat si nodul rutier din care se va desprinde ruta catre Albita.
Terenurile au fost cumparate in 2002, la un pret de nimic, iar in prezent, in plina criza financiara, ele valoreaza aproape zece milioane de euro. Din ziarele centrale reiese ca acest tun imobiliar a fost ticluit sub regimul PSD, cand Mitrea, prieten cu Burci, conducea Ministerul Transporturilor. LAntul slabiciunilor a continuat, la randul sau, guvernul Tariceanu a bagat doua milioane de lei in conturile companiei Global SDS, patronata de Burci. Suma a fost platita din bugetul public dupa un proces de expropriere.
Practic, acum firma castiga pe de o parte de la stat si pe de alta parte de la investitorii care vor amplasa spatii comerciale sau de birouri, benzinarii si hoteluri de-a lungul noii autostrazi. Expertii imobiliari chestionati au precizat ca pretul actual de tranzactionare a unui metru patrat de teren in zona respectiva se incadreaza intre 15 si 20 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.