BOMBA BASESCU SI REPUBLICA MOLDOVA

BOMBA BASESCU
SI REPUBLICA MOLDOVA

0 83

D.D.Rujan

Un marele carturar si istoric roman rostea profetic, in urma cu 75 de ani, ca intre vecinii sai, Statul Roman nu are decat un prieten adevarat: Marea Neagra! Dusmanii sai, interesati de „spargerea” Romaniei Mari, erau destui; iar cei mai inversunati, cine altii decat Ungaria si marea „Tara a sovietelor”… Primii care au lovit Romania, prin Diktatul de la Viena, a fost chiar Ungaria iredentista, iar prin Pactul Ribbentrop-Molotov, URSS ne-a rapit Basarabia, printr-un ultimatum odios.
Azi, nici Serbia nu ne mai este prieten ca altadata, iar Marea Neagra, devenita „lac rusesc” in opinia aventuroasa a Presedintelui Basescu, nu prea ne mai este nici ea prietena. Mai ales de cand Ucraina, mai agresiva decat Rusia lui Putin, se straduieste sa transforme o insulita stancoasa cat Piata Obor, arida si fara sursa de apa macar, intr-un teritoriu locuit, cu oficiu postal, banca… Cum anticipa presedintele Iushcenko, este vorba de un off-shore cu numele de Insula Serpilor!!
In ultimele luni, in media din tarile estice, inclusiv intr-o Declaratie agresiva a prietenului Voronin, amic de shprit cu Traian Basescu, se vantura o supozitie, nici ea noua: Moldova Mare, de dincolo si de dincoace de Prut…
A intrat in actiune si Pavel Globa, cel mai „mare astrolog” din fostul URSS, agent recunoscut, aproape oficial, prin care KGB-ul – puterea din umbra de la Moscova, dar si de la Chisinau! – lanseaza anumite „premonitii”! Un fel de Elena Udrea de pe la noi, care tot asa, lanseaza „petarde” cu adresa precisa, dar de la „andrisant”… necunoscut!
Pavel Globa asta era foarte activ inca de pe vremea lui Gobaciov, anuntand ca sigura caderea acestuia, venirea unui nou „tar”, Boris, un nou presedinte al Georgiei in persoana lui Shavarnandze (fostul ministru de Externe al URSS!), un posibil razboi al petrolului in Kuweit si Iraq, etc. Sa ne aducem aminte ca si pe vremea lui Hitler se lansase in Germania tot asa, un „prezicator”, care le nimerea incredibil, pana la… nimerit si pe el un glontz in crestet!
Dar, nota bene! Atunci Globa vorbea despre posibila „independenta” a Transilvaniei, despre unirea previzibila a Basarabiei cu Moldova Romaneasca si nici Dobrogea nu se simtea prea bine… Ce scriu aici nu sunt povesti si le pot dovedi cu destule atitudini vehemente de protest in presa romaneasca.
Iata ca din nou Pavel Globa (alias KGB?) apare cu o porta-voce internationala in mana. Vestitul astrolog din anii 90 anunta neasteptat, citez: „O noua uniune de zece state, la inceput Rusia, Ucraina si Belarus, la care se vor alatura Kazahstan, Armenia, Georgia (!), precum si tarile din Asia Centrala, mai putin Tadjikistan.”
In mod ciudat, acest Pavel Globa vorbeste iar de o „unire” a Republicii Moldova cu Romania… dar fara Transnistria, care ar vrea sa se uneasca cu Rusia! In acest scop, Globa vede ca sigura, pana in anul 2010, nu doar federalizarea Republicii Moldova, dar si federalizarea Romaniei, care sa faciliteze o „unificare federala” mai lesnicioasa. Evident ca in context si autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc nu este vazuta deloc ca o imposibilitate!
„Previziunile” astrologului Pavel Globa, vechea trompeta a KGB, incepe sa ne ingrijoreze parca mai mult decat acum 10-15 ani. Mai ales cand vorbeste despre „federalizari” in spirit european ale Statului Roman unitar, pentru a se putea uni mai usor cu Republica „federala” Moldova, fara Transnistria!!
Sa fie un fel de troc intre Est si Vest, in care Romania sa primeasca „ceva” pentru a ceda „altceva”?
Brrr! Sa nu batem campii mai rau decat Pavel Globa.
Dar daca „individul asta” totusi stie ceva?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.