Boc si libertatile mass-media

Boc si libertatile mass-media

0 107

Premierul Emil Boc a declarat, la întalnirii cu reprezentantii Clubului Roman de Presa (CRP) pe tema proiectului noului Cod civil, ca va interveni in favoarea exprimarii punctelor de vedere ale societaþii civile – in sfarsit mai face si aceasta facatura a unor orgolii personale ceva folositor! – in legatura cu prevederile care ataca din greu libertatea de exprimare a mass-media, si asta inainte de definitivarea proiectelor noilor Coduri. Boc s-a declarat un fervent susþinator al libertaþii de expresie, ceea ce nu cred nici daca ma baga in cel mai perfectionat cazan din iad, Intalnirea dintre premier ºi CRP a vizat problema Codurilor, cea a impactului crizei financiare asupra presei ºi problema Rodipet, care tine de modul in care mass-media este distribuita in Romania. Sunt sigur ca, daca l-ati fi vazut pe Boc in acele clipe, n-ati mai fi putut dormi de mila lui nopti la rand, asa isi frangea mainile de grija mass-media. Doar din sufletelul negru ii mai iesea cate un oftat: „Luav-ar gaia, nepricopsitilor!”
„Am luat punctul de vedere al CRP, ingrijorarile ºi temerile cu privire la anumite prevederi din codurile existente. Am decis sa contribui la largirea cadrului de dezbatere a acestor coduri, la nivelul celor doua comisii existente, pentru a permite un grad mai mare de dezbatere in interiorul actualelor structuri a opiniilor societãtii civile, inainte sa se finalizeze punctul de vedere”, a spus Emil Boc.

Boc a mai promis ca, in situaþia in care, ca urma a dezbaterilor din interiorul comisiilor de specialitate, punctele de vedere finalizate in Parlament vor fi in dezacord cu opinia societãþii civile, „Guvernul sa aiba o ultima analiza si sa poata corecta acele neclaritati care pot pune in discuþie libertatea de exprimare”.
Premierul Boc i-a dat asigurat pe ziaristi ca Guvernul este „un sustinator al libertatii de exprimare si a eliminarii oricaror articole care pot pune in pericol libertatea de exprimare.

In final,Emil Boc a mai spus, folosind strengareste degetul dojenitor, ca trebuie pastrat un echilibru intre libertatea de exprimare, dreptul la informaþie si un minim de garantii pentru protectia vietii private, in special a persoanelor private, nu cele publice. Asta ar insemna cail poti balacari cat vrei atata vreme cat bate campii in calitate de premier si sef de partid, dar trebuie sa-l lasi in pace cand se intalneste cu amanta in cuibusorul de pe Victoriei,.Boc a amintit, tot oarecum parinteste-dojenitor, ca ºi Curtea Europeanã a Drepturilor Omului (CEDO) afirm ca limitele publice acceptabile sunt mult mai largi pentru persoanele publice decat pentru cele private.
Si uite cum Boc trage barbi cat sa ajunga tuturor calugarilor de pe Muntele Athos, caci in sinea sa si a sefului sau, el viseaza un ziar unic, gen „Scanteia” comunista, cu tot cu genul de continut al acesteia.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.