Boc o suceste !

Boc o suceste !

0 320

Domnul Boc, pe moment premierul Romaniei si, in mare parte, purtatorul de cuvant al Guvernului, ca tare-i mai place sa se auda vorbind catre mase si sa le explice tot ce e rau si tot ce vrea el sa faca bine – din pacate o face in stilul „cine se scuza se acuza” – a dat-o la sucit chiar prin preajma meleagurilor natale, la Cluj (ar fi bine sa nu se uite ca a fost candva Napoca), unde a cam amestecat istoria cu evenimentele zilelor noastre politico-administrative.
Astfel, domnul Boc s-a pravalit temeinic pe tema potentialei OUG, aceea cu anularea dreptului de autor. Si a inceput s-o suceasca si s-o invarteasca, vorbind in viteza a cincea, ca sa explice ca nu a fost bine inteles, nici de reprezentantii sindicatelor si al patronatelor, nici de mass-media, si nici de cei carora mass-media le-a transmis vestea.
„A fost o discutie, impreuna cu sindicatele si patronatul,pe aceasta tema. Urmeaza sa facem o analiza la nivelul Guvernului. O vom rediscuta cu patronatul si sindicatele si vom vedea pe ce solutie vom ajunge. Deocamdata a fost ridicata tema, dar nu a fost luata nicio decizie, urmand sa se faca o analiza in acest sens.”
Oare cum va fi aceasta analiza, la ceas de taina?
„Ba, n-a tinut figura. Bagati vitezain ganditoare si hai sa scoatem altceva, care sa tina, sa-i fentam.”
S-a mai practicat figura asta: lansam un proiect – de lege, de ordonanta – si, daca vedem ca iese tambalau si se lasa cu strigaturi, ori modificam, ori o lasam incurcata pe mai tarziu. Poate se descurca singura.Nu inteleg in ruptul capului toata agitatia asta in legatura cu dreptul de autor. Doar se stie in toata lumea ce si unde se aplica acest drept de autor. Este ceva cam cum ar fi brevetul unei inventii sau inovatii. Cred ca si pe la triburile nedescoperite inca din tinutul Amazonului, cel care inventeaza un nou tip de sageata, care sa traga dupa colt, este tinut in cinste si onoruri si are sanse sa ajunga sef de trib. Numai la noi apare cate un jurist ca Boc (cica a absolvit Dreptul!) care da solutii de-si pune matza ochelari ca sa vada, pe portativ, unde a gresit mieunatul.
Stiti, este ideea cu drept de autor sau contract de servicii sau civil, ori conventie, sau mai stiu eu cum se tot numeste, in legatura cu povestea cumul pensie – salariu.
Pai juristul Boc nu a auzit de disparitia contractelor?
Pai juristul Boc nu stie la ce se refera dreptul de autor, ca ii sugereaza tzatzei Frusina, ultimul racnet de asistenta maternala, sa-l foloseasca?
Domnul Boc pretinde ca, prin folosirea dreptului de autor, cumparatorul acestuia ar plati mai putin impozit.
Cum vine asta? Daca actorulRadu Beligan joaca in doar doua spectacole intr-o saptamana, ia bani numai pe acestea doua. Poetul Mircea Dinescu, daca publica doar un pamflet si o poezie intr-o saptamana, ia bani doar pentru acestea. Ce nu-i convine domnului Boc, ca se plateste mai putin impozit pentru ca se si incaseaza mai putin de catre autor? Si numai daca ar fi contract pe termen nedeterminat ar fi si impozitul mai mare?
Atunci de ce ai mai dat OUG-ul referitor la cumulul pensie – salariu, bagand in oala asta si adevaratul drept de autor? Uita-te, frate Boc, la pensiile speciale si la tarantela prin care beneficiarii acestora isi umfla buzunarele reangajandu-se in inalte posturi de ars gazul, dar lasa-i in pace pe cei care incearca sa ofere ceva oamenilor, in schimbul unei munci mult prea prost platite, in raport cu valoarea ei.
Vazand ca nu prea ii tine schema cu desfiintarea dreptului (strict) de autor, domnul Boc se baga iar la apa, doar s-o mai curata ceva din prostia impotentei in gandire, de care sunt cuprinsi multi tantalai cand se vad sus, fara capacitatea de a respira acolo.
Sau matelotul l-a scapat din lesa, pe vreme de cine stie ce imperechere?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.