Boc a mai lasat doar 4.559 de bugetari in Brasov

Boc a mai lasat doar 4.559 de bugetari in Brasov

0 199

Numarul bugetarilor din judetul Brasov a fost decimat de Guvernul Boc care pare sa nu aiba pic de mila atunci cand vine vorba de restructurari necesare pentru strangerea banilor la buget necesari pentru supravieturie! Cel putin, pentru supravietuirea unora!
Astfel, in judetul nostru vor mai exista nu mai putin de 4.559 de posturi platite din bani publici, in urma punerii in aplicarea a Ordonantei de Urgenta nr. 63/2010.
Dintre acestea 3.523 sunt prevazute pentru aparatul propriu de specialitate al unitatilor administrativ teritoriale, 180 pentru serviciile de evidenta a persoanelor si 742 pentru politia comunitara.
La expirarea termenului de 40 de zile in care primariile erau obligate sa-si ajusteze organigramele, reprezentantii Institutiei Prefectului spun ca toate localitatile brasovene au primit avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) pentru noile scheme de personal si le-au aprobat prin hotarari de consiliu local. Din cei 4.559 de bugetari din administratiile locale din judet, 715 sunt angajati in Consiliul Judetean, 2.418 la primariile municipiilor si oraselor si 1.426 la cele 48 de primarii ale comunelor brasovene.
Masura este mai mult decat punitiva si are si un „plan de rezerva”, in cazul in care vor fi incercari de razvratire impotriva sistemului si hotararii luate de guvern. Astfel, daca incadrarea in numarul maxim si minim de angajati si in cheltuielile de personal nu corespunde noilor norme, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) va suspenda alimentarea bugetelor locale cu cotele defalcate din impozitul pe venit si cu sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.