BNR introduce pe piata bancnota de 200 lei

BNR introduce pe piata bancnota de 200 lei

0 358

Banca Nationala se tine de pronisiune, va introduce pe piata o noua bancnota in valoare de 200 de lei, agala cu 2 milioane de lei vechi.


Lansarea are loc pe 1 decembrie si marcheaza atat Ziua Nationala a Romaniei cat si punerea in circulatie, in 1990, a primului set monetar, post revolutionar, respectiv moneda de 10 lei vechi.


Noua bancnota are o valoare intermediar? intre 100 lei si 500 lei, reprezentand aproximativ echivalentul a 56 euro (la actualul curs de schimb). La alegerea valoarii, pentru bancnota,?s-a luat in considerare faptul ca nivelul mediu al retragerilor de numerar prin ATM-uri este de 270 lei pe tranzactie.


Bancnota, pe langa o multime de elemente care o fac imposibila de falsificat, va avea pe fata portretul lui Lucian Blaga iar pe verso statuia Ganditorului de la Hamangia.


Despre aceasta bancnota, Guvernatorul Mugur Isarescu spune ca – va fi cea mai folosita in anul 2007: “Am considerat ca o bancnota de o valoare echivalent? cu 50-60 euro era o necesitate si am avut in vedere si nivelul mediu al retragerii de la bancomate, care depaseste 200 lei pe tranzac?ii”.


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.