Blocuri noi pentru chiriasii caselor nationalizate

Blocuri noi pentru chiriasii caselor nationalizate

0 58

Pe strada Fundatura Harmanului vor fi construite, de catre municipalitate, nu mai putin de 6 blocuri destinate, in primul rand, chiriasilor care au fost dati afara din casele nationalizate.
Societatea care se va ocupa de acest proiect este RIAL SRL, subordonata Consiliului Local, astfel ca finantarea va fi sustinuta exclusiv de municipalitate.
„Noi speram ca va contribui si Ministerul Lucrarilor Publice cu ceva. In ordonanta nu se pomeneste de un procent anume, ci ca pot fi atrase fonduri si de la Ministerul Lucrarilor Publice. Sper ca investitia va fi realizata in cel mai scurt timp posibil, pentru ca persoanele carora le sunt adresate locuintele sa se poata muta cat mai repede in ele”, a declarat primarul George Scripcaru, citat de Buna Ziua Brasov.
Se pare ca proiectul este inca in stadiu incipient, directorul firmei vorbind de anumite studii preliminare ce trebuie facute inainte de inceperea constructiei propriu-zise.
„Din acest moment lucram la calculul capacitatii utilitatilor necesare pentru aceste blocuri, aici ma refer la gaz metan, curent electric, sistem de canalizare si racord de apa. Daca trebuie redimensionate vom face acest lucru”, a explicat Sorin Paltanea, directorul general al RIAL SRL.
Valoarea estimata a investitiei se ridica la aproape 2 milioane de euro pentru un singur bloc in care vor fi amenajate 30 – 32 de locuinte. „Nu putem sa dam la acest moment o valoare totala a investitiei deoarece nu avem proiectul tehnic finalizat. Acum se lucreaza la documentatia tehnica si de-abia apoi vom vedea la ce valoare vom ajunge”, a subliniat directorul tehnic al RIAL SRL, Costel Berlin Petrisor.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.