Blocaje in parteneriatele public-private

Blocaje in parteneriatele public-private

0 143

Nici noul Guvern nu a facut nimic ca sa dinamizeze functionarea parteneriatelor cu adminitratia publica. Foarte multe proiecte zac datorita unor blocaje de neinteles a respingerii colaborarii cu firmele private. Tot ce depaseste in zona de colaborare, relatia cu clientela politica, este tratat cu indiferenta, este refuzat.
Nicu Radulescu, presedintele organizatiei Patronale a Turismului Balnear, a declarat ca operatorii sunt interesati sa incheie parteneriate cu autoritatile locale in vederea realizarii unor investitii in statiunile balneare. „Vom face investitii pe structuri de trei si patru stele pentru atragerea de tineri si a oamenilor de afaceri”, a spus Radulescu.
Potrivit acestuia, pana acum turismul balnear nu a prezentat interes, dovada stand si faptul ca nu exista nici macar o singura agentie specializata pe acest segment. Astfel, multe din statiuni au ajuns in paragina. Operatorii mai incearca si crearea de parteneriate public – private privind atragerea de fonduri structurale pentru dezvoltarea statiunilor balneare. Insa, aici sunt intampinate o serie de probleme, in special legate de legislatie.
„Din pacate, nu sunt foarte clar definite parteneriatele public-private. Autoritatile trebuie sa intervina pentru a sprijini crearea de astfel de parteneriate”, a precizat Radulescu. In plus, autoritatile locale sunt reticente.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.