Blat rezolvat! 13 noi generali la SIE și 8 noi generali la...

Blat rezolvat! 13 noi generali la SIE și 8 noi generali la STS cu 5 zile înainte de alegerile desfășurate pe softul STS

1 159

Nu a trecut decât o zi de când dezvăluiam ”strania coincidență” prin care președintele Klaus Iohannis acorda nu mai puțin de noi opt stele de generali pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale care la rândul său tocmai anunța implementarea unei noi aplicații pentru alegerile de la 6 decembrie.
Totul în cadrul unei operațiuni cel puțin controversate în plină pandemie, când românii cad unul câte unul pradă COVID-ului.
Însă grija cea mare a președintelui Klaus Iohannis, pe lângă apelurile deja deșănțate de a se merge la vot cu orice risc, a fost să se pună încă o dată bine cu sistemul.

13 noi generali la SIE și 8 noi generali la STS

A ”plouat cu stele” peste agenții secreți
Astfel că șeful statului s-a așezat la birou și a semnat ”ca la xerox” nu mai puțin de 48 de decrete prezidențiale prin care acorda tot atâtea stele de chestori și generali pentru 1 Decembrie.
Dintre care, așa după cum spuneam, opt doar pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale care va asigura imparțialitatea alegerilor. Asta în timp ce civilii se chinuie încă neputincioși, zile întregi, ca să poată lua legătura cu Direcția de Sănătate Publică.
DSP a cărei ”disponibilitate” recent evidențiată de către președintele Iohannis o fi ea una sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Numai că printre cei 48 de ”aleși” din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și mai ales Serviciul de Telecomunicații Speciale nu se numără și noii generali din cadrul altor structuri informative avansați la gradul de generali prin decrete prezidențiale la secret!

Dar care iată însă că până la urmă au intrat totuși în posesia noastră, până și membri de la cel mai înalt nivel al sistemului fiind totuși siderați cum deși România nu se află, cel puțin oficial vorbind, angrenată în vreun război internațional pe viață și pe moarte, la Serviciul de Informații Externe tocmai ce au mai fost făcuți încă 13 generali! Nu mai puțin de 13!

Dacă Despescu are patru stele, de ce să nu aibă și Bălan trei?

Adică s-a atins astfel un nou record absolut al avansărilor la gradul de general, acordate prin decrete prezidențiale ținute la secret, pe timp de pace!

1.691 generali la 73.000 de militari!

Și uite cum, după cum arată ultimele calcule ale inițiaților sistemului, în anul de grație 2020, România a ajuns să aibă nu mai puțin de 1.691 de generali! În condițiile în care Armata Română dispune de doar 73.000 de militari activi! Și dacă este să scădem și gradele superioare din această ecuație cel puțin șocantă pentru un stat membru al Uniunii Europene și care nu se află în război aproape că vom ajunge să avem o paritate deplină între generali, chestori, colonei și militarii profesioniști!
Cu toate că, într-adevăr, mai nou ”grosul” generalilor nu provine neapărat din rândurile Ministerului Apărării Naționale, ci de la alte ministere de forță sau servicii secrete!
Acolo unde situația chiar că pare cu totul scăpată de sub control, mai ales dacă ne referim aici la Serviciul de Telecomunicații Speciale și, mai nou, Serviciul de Informații Externe.

Prea mulți generali! Prea multe stele!

Acum, normal că nici nu mai are rost să facem referire la alte timpuri, când ofițerii trebuiau să treacă prin războaie mondiale sau să fie răniți în urma unor fapte de vitejie pe câmpurile de luptă și tot nu îndrăzneau nici măcar să spere la primirea gradului de general.

Geme sistemul de generali și chestori
Sau chiar la ceea ce se întâmplă și în prezent în alte state membre ale Uniunii Europene sau ale Alianței Nord – Atlantice, acolo unde raportul generali – restul ofițerilor a rămas totuși unul extrem de echilibrat.
Ceea ce și explică de altfel în bună măsură prestigiul de care se bucură un general în aceste țări.
La noi însă, cu 1.691 de generali la 73.000 de militari, chiar că nu prea mai are rost să sperăm la păstrarea unei calități umane sau profesionale deosebită pentru toți aceștia.
Cealaltă problemă fiind nu doar că avem prea mulți generali și chestori, dar și că aceștia au prea multe stele! Cel mai relevant exemplu fiind cel al chestorului cu patru stele Bogdan Despescu.
Fără însă ca să poată cineva din Ministerul Afacerilor Interne să lege cele patru stele de cine știe ce fapte de arme cu adevărat deosebite! Și poate cel mult de scandaluri precum cel al polițistului pedofil sau cel al plagiatului.

Pupat Piața Independenței!

Desigur însă că ținând cont de afinitatea șefului statului pentru generalul de acum cu trei stele Ionel Sorin Bălan, pe care de altfel l-a și adus special de la Sibiu ca să îi predea conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale, situația de aici ar mai fi oarecum de înțeles.
Pe lângă trecerea pe care Bălan, identificat mai nou drept ”omul președintelui” din sistem, o oarecare influență putând avea totuși și aplicația ”BLOCKCHAIN”, cea pe care STS-ul a terminat-o de implementat tocmai acum, în aceeași zi cu cele opt decrete semnate de Klaus Iohannis. Și cu doar câteva zile înainte de 6 decembrie…
În schimb, cu totul altfel stă situația la Serviciul de Informații Externe. Mai ales că doar timorarea de ultimă oră a lui Daniel Motreanu a făcut ca acesta să nu fie numit noul șef al SIE și astfel Gabriel Vlase să rămână pe poziție în fruntea serviciului.
Numai că, mai mult sau mai puțin surprinzător, iată că se pare că s-a ”pupat Piața Independenței” și aici…
Altfel fiind greu de explicat de ce tocmai la SIE s-a înregistrat recordul absolut de avansări la gradul de general dintre toate celelalte servicii secrete…

Sursa: Național

COMENTARII

  1. Hopaaaa…. Credeam că numai eu sunt siderat de numărul uriaș de „generali” care colcăie în Rrrumânistan.
    La fel, și în domeniul civil, avem cei mai mulți bugetari raportat la populație, nu doar la populația activă.
    Avem cele mai multe servicii secrete!
    Suntem singurii care pensionăm haite la 40 de ani.

    Totul este anormal în Rrrumânistan.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.