Bistrita-Nasaud – turism la Castelul lui Dracula

Bistrita-Nasaud – turism la Castelul lui Dracula

0 124

Contele Dracula a inceput deja pregatirile pentru balul mascat de Halloween, pe care il va organiza, in mod traditional, in noaptea de 31 octombrie, la castelul sau din Pasul Tihuta, informeaza corespondentul AGERPRES.
In acest an, oaspetii contelui vor fi 60 de americani si 60 de sarbi, pentru care reprezentantii hotelului ‘Castel Dracula’ au rezervat deja camerele.
Ca in fiecare an, impatimitii legendei lui Dracula vor organiza concursuri de escaladat ziduri, focuri de tabara cu frigarui, iar, la miezul noptii, costumati ca pentru un bal mascat, se vor intalni chiar cu contele-vampir, care isi va face aparitia din cavoul amplasat la subsolul hotelului.
De la petrecere nu vor lipsi fripturile in sange si vinul rosu, acestea fiind unele dintre motivele pentru care americanii revin, an de an, in pasul Tihuta din judetul Bistrita-Nasaud.
Hotelul ‘Castel Dracula’ din Pasul Tihuta a fost inaugurat in 1983, fiind construit in stilul unei case medievale. Hotelul este situat la granita dintre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava, la o altitudine de 1.116 metri, in imediata apropiere a Drumului National 17.
Amplasarea hotelului ce poarta numele lui Dracula a fost aleasa datorita faptului ca, in celebrul roman al lui Bram Stoker, zona era indicata drept locatia castelului contelui-vampir Dracula, motiv pentru care turistii sunt mereu atrasi in Pasul Tihuta de aceasta legenda.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.