Bilele s-au rostogolit spre Basescu

Bilele s-au rostogolit spre Basescu

0 115

Guvernul Emil Boc a primit votul de incredere, ieri, in Parlament: 276 de parlamentari au votat pentru Guvernul Boc, 135 impotriva. Cel putin 40 de parlamentari ai PNL si PSD au votat pentru investirea Guvernului. Dupa vot a urmat depunerea juramantului la Cotroceni, la taica Jupiter. Seara Executivul s-a intalnit in prima sedinta pentru a aproba Bugetul.
De remarcat ca oameni grei din cele doua partide din Opozitie nu s-au prezentat la vot, chiulind din diferite motive. C ear fi putut fi? Spirit de fronda, frustrari, scarba, lehamite, lipsa de interes, dispret, sau mai multe la un loc? Nu-I mai insir pe marii absenti ca tot dracul ala este si ar fi fost, cu sau fara ei
Asa cum aratau si calculele matematice dinaintea votului, Guvernul PD-L-UDMR-minoritati nationale-independenti a primit astazi girul Parlamentului. Cu un scor chiar mai bun decat cel anticipat. Cabinetul Boc a primit 276 de voturi pentru, fata de cele 135 impotriva. Executivul avea nevoie de doar 236 de voturi, ceea ce inseamna ca cel putin 40 de parlamentari ai PSD si PNL au votat pentru investirea Guvernului.
„Programul de guvernare pe care l-ati aprobat va fi cel care va ghida activitatea Executivului de acum incolo. Impreuna cu echipa pe care o reprezint vom depune juramantului, iar la ora 18.00 vom avea prima sedinta de guvern pentru a aproba bugetul, astfel incat la jumatatea lunii ianuarie cu ajutorul dumneavoastra sa avem aceasta lege aprobata”, a spus premierul Emil Boc, dupa aflarea rezultatului.
„Simt o responsabilitate mai mare acum la reconfirmare. Eu primesc acest semnal ca pe unul de responsabilitate cu dorinta de a aduce tarii un buget, cred ca este un nou parteneriat intre Guvern si Parlament. Mergem la treaba. Eu interpretez voturile in plus pe care le-am avut astazi ca pe un semn de incredere”, le-a mai spus Boc, jurnalistilor la iesirea de dupa victorie, saltandu-se pe varfuri ca sa para mai demn si mai inalt, adica mai aproape de importanta functiei in care a fost reuns..
Iata si lista Guvernului Boc.
Premier – Emil Boc
Vicepremier – Marko Bela

Ministrul Administratiei si Internelor – Vasile Blaga,

Ministrul Finantelor Publice – Sebastian Vladescu

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri – Adriean Videanu

Ministrul Culturii si Patrimoniului National – Kelemen Hunor

Ministrul Justitiei – Catalin Predoiu

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Mihai Seitan,

Ministrul Afacerilor Externe – Teodor Baconschi

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului – Daniel Funeriu

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii – Radu Berceanu

Ministrul Mediului si Padurilor – Borbely Laszlo

Ministrul Apararii Nationale – Gabriel Oprea

Ministrul Sanatatii – Cseke Attila

Ministrul Comunicaiilor si Societatii Informationale – Gabriel Sandu

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Mihail Dumitru

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului – Elena Udrea
Potrivit Constitutiei, primul-ministru Emil Boc, ministrii si ceilalti membri ai Guvernului vor depune jurmantul individual in fata Presedintelui Romaniei.

Nu trebuie sa va luati dupa mine, poate gresesc, dar am niste reserve uriase in reusita acestui guvern si, mai ales, in sinceritatea juramantului depus, cel putin la o parte din ministrii noului cabinet.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.