Bilant oficial: 100.000 de turisti pe litoral

Bilant oficial: 100.000 de turisti pe litoral

0 143

Aproape 100 de mii de turisti au fost pe litoralul romanesc in minivacanta de 1 mai, jumatate dintre ei cazandu-se la hoteluri – numar de cinci ori mai mare decat se estima, a anuntat Ministerul Turismului, potrivit Mediafax.
„In vacanta de 1 Mai , Ministerul Turismului a reusit sa atraga pe litoralul romanesc al Marii Negre un numar record de turisti, care au cheltuit intre 8 si 10 milioane de euro. Conform rapoartelor oficiale ale Politiei, in structurile clasificate de cazare de pe litoral au fost gazduiti, in aceasta perioada, intre 46.000-50.000 de turisti, iar inca 50.000 de turisti au preferat sa-si petreaca vacanta in case de vacante, corturi, la rude si prieteni”, se arata intr-un comunicat al Ministerului.
„Ma bucur ca am atins obiectivele evenimentelor de promovare pe care le-am desfasurat pe litoral, contribuind astfel la cresterea substantiala a numarului de turisti fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a afirmat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Contradictii pe cifre
Inainte insa ca Ministerul Turismului sa anunte cifra de 100 de mii de turisti pe litoral in weekend-ul de 1 Mai, Corina Martin, presedintele Ascoiatiei Nationale a Agentiilor de Turism, declarase ca pe litoral s-au aflat, in ultimele zile, 20 de mii de turisti, cu 30% mai mult decat anul trecut, cand 1 Mai s-a suprapus cu vacanta de Pasti.
Ulterior, insa, Corina Martin a revenit asupra declaratiilor sale, sustinand ca este posibil ca datele Ministerului Turismului privind prezenta pe litoral a aproape 100 de mii de turisti sa fie exacte si explicand ca ANAT nu centralizeaza datele legate de numarul de turisti si ca nu are informatii exacte în acest sens.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.