Bicicleta – o necesitate ECO

Bicicleta – o necesitate ECO

0 153

Adeptii curentului eco sustin ideea folosirii bicicletei nu doar pentru timpul liber, ci chiar si pe post de mijloc de locomotie, inlocuind mersul cu masina sau cu mijloacele de
transport in comun.
Din pacate, in Romania, decizia de a apela la ciclismul urban nu este tocmai o idee buna. Uite ce poluanti poti sa intampini in drumul tau pe bicicleta: oxizi de azot, monoxid de carbon, ozon, particule in suspensie. Majoritatea dintre ei provin bineinteles de la masini si iti pot cauza probleme serioase atat de plan fizic cat si psihic.
Mersul cu bicicleta iti da acces la mediu din jurul tau la fel de bine ca si mersul pe jos si este, in mod obisnuit, mai rapid.
Biciclistii fac parte din trafic asemenea conducatorilor auto, dar acest lucru nu este constientizat de participantii la trafic din orasele romanesti. Este responsabilitatea fiecaruia dintre noi ca traficul sa se desfasoare intr-un mod civilizat. Acest lucru se poate realiza atunci cand toti respectam regulile.
In Romania, bicicleta nu este inca un mijloc de transport popular, si asta din cauza absentei infrastructurii, dar si a lipsei de educatie si informare.
Unii soferi, din comoditate, rea-vointa sau din lipsa locurilor de parcare, isi lasa masinile chiar pe trotuare, pe pistele special amenajate. Ignoranta participantilor la traficul rutier, lipsa sigurantei si a unor conditii adecvate ii descurajeaza pe ecologisti sa adopte acest mijloc de transport.
Cu toate acestea, campaniile de promovare a transportului ECO pe doua roti par a fi din ce in ce mai vocale, in speranta unui viitor mai curat si mai sanatos in orasele in care traim.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.