BICICLETA ne da Idei de Vacanta

BICICLETA ne da Idei de Vacanta

0 91

Ciclismul incepe sa devina un hobby si in Romania. Asa au aparut si noi idei de afaceri: organizarea unor vacante pentru clientii biciclisti. Romanii au redescoperit placerea pedalatului.
Traseele din tara noastra pentru bicicleta sunt asemanatoare celor din tarile cu traditie in ale ciclismului.
Cei care doresc sa isi petreaca timpul liber activ, in acest fel, au ocazia sa o faca la inceputul lunii mai, cand se organizeaza competitia „Prima Evadare”, unul dintre cele mai mari concursuri de bicicleta din tara pentru amatori. Plecarea se face din Bucuresti, sosirea – la Snagov. Astfel de concursuri au devenit foarte populare in ultima vreme.
De asemenea, la Brasov, la sfarsitul fiecarei luni are loc Masa Critica, in cadrul careia bicilistii „urbani” se reunesc pentru a da o raita prin oras. Acesta este semnalul lor de alarma ca trebuie observati si respectati in trafic de catre ceilalti participanti.
Exista agentii specializate care ofera servicii de cicloturism.
Serviciile agentiilor de cicloturism sunt complete, iar grupurile se formeaza in functie de capacitatea de efort a fiecaruia. La fel se alege si traseul. La inceput, turistii primesc consultanta in alegerea traseului si o bicicleta. Pe toata durata vacantei grupul va fi insotit de un ghid national.
La sfarsit, costul unei astfel de excursii poate fi asemanator cu cel al unei vacante in care ai platit doar cazarea si transportul.
Tururile se desfasoara in principal in zona medievala a Transilvaniei. Nu sunt ignorate insa nici celelalte regiuni ale Romaniei. Vacantele sunt adresate oricui, indiferent de conditia fizica. Astfel, oricine poate sa petreaca in ritmul propriu un sejur de neuitat pe bicicleta.
Cu bicicleta pierzi mai putin timp in trafic, este mult mai ieftina, mai sanatoasa, relaxanta si nu polueaza. Legislatia romaneasca referitoare la mersul pe bicicleta va fi adaptata la cea europeana. In acest sens au fost construite piste pentru biciclete. Chiar daca sunt putine si uneori inguste, este un pas inainte ca autoritatile constientizeaza importanta mersului pe bicicleta. Si asta datorita diverselor asociatii, fundatii non-profit si a miscarilor/marsurilor initiate de voluntari si pasionati de biciclete.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.