Biblioteca Judeteana si-a premiat cititorii fideli

Biblioteca Judeteana si-a premiat cititorii fideli

0 110
Biblioteca Judeteana George Baritiu si-a premiat cititorii si utilizatorii cei mai fideli, cu ocazia saptamanii nationale a bibliotecilor. Fiecare sectie a ales pentru a-i rasplati cate doi abonati – unul in varsta, celalalt aflat la inceputul vietii.
Printre primii se numara un doctor de 91 de ani, care citeste zilnic reviste in 3 limbi.
Saptamana nationala a bibliotecilor a inceput luni, iar cu aceasta ocazie, reprezentantii institutiei au decis sa ii rasplateasca pe utilizatorii fideli, spune Laura Silvestru, sef serviciu Biblioteca George Baritiu
Cititorul care i-a impresionat pe angajatii bibliotecii este un medic de 91 de ani. Zilnic petrece cateva ore in sala de lectura a bibliotecii. Nonagenarul Boris Barouhoglu, de etnie turca, povesteste ca cititul in sala special amenajata a bibliotecii este indeletnicirea care ii provoaca cea mai mare satisfactie.
La fel de pasionata de lectura este si o studenta de la litere, care imprumuta tone de carti in limba franceza, in fiecare an din 2002 incoace. Oana Martisca a citit atat de multe carti in limba lui Votaire incat stapaneste acum franceza aproape la perfectie. Nevoia de cunoastere, de instruire, pasiunea pentru cate un domeniu ii impinge pe cei premiati catre biblioteca aproape zilnic.
Nu numai cititorii de carte si periodice pe hartie au fost premiati. Si utilizatorii serviciului gratuit al salii informatizate, cu computere conectate la internet, care folosesc aceasta facilitate pentru informare si nu pentru divertisment, au fost rasplatiti de catre conducerea Bibliotecii Judetene.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.