Biatlonista Dorottya Buzas a adus Romaniei a treia medalie la FOTE 2013

Biatlonista Dorottya Buzas a adus Romaniei a treia medalie la FOTE 2013

0 97
Tanara a castigat argintul la proba de 6 kilometri sprint, unde a schiat foarte bine si a tras perfect la tinta. Medalia castigata joi intregeste micul tezaur olimpic al Romaniei, care mai contine aurul si argintul obtinute de patinatorul de viteza Emil Imre. Inaltii oficiali FOTE i-au felicitat inca o data pe organizatori pentru felul in care au pregatit competitiile si infrastructura.
Dorottya Buzas a reusit sa obtina argintul in proba de 6 kilometri sprint, desfasurata joi la pranz. Romanca a schiat foarte bine si a excelat la trageri, unde nu a ratat nici macar o tinta, nici de jos, nici din picioare. Proba a fost castigata de poloneza Kinga Mitoraj, cu timpul de 19 minute 11 secunde si 7 zecimi. Romanca a sosit la 22 de secunde de castigatoare si a fost urmata de ucraineanca Anastasiya Merkushina. Dorottya Buzas practica biatlonul de 11 ani si spune ca nu se gandea ca va castiga o medalie la FOTE.
Rezultatul harghitencei sunt la inaltimea modernei baze de la Cheile Gradistei, unde sportivii din Romania s-au putut pregati in ultima vreme in cele mai bune conditii. De altfel, bazele sportive si intreaga organizare a FOTE sunt apreciate si de cele doua reprezentante ale Comitetului de coordonare a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Katerina Nycova, reprezentant al Comitetului de Coordonare FOTE si
Guro Lium, presedintele Comitetului de Coordonare FOTE, s-au declarat incantate de felul in care organizatorii au pregatit partiile si suprafetele de intrecere si, in general, de asigurarea tuturor conditiilor pentru care festivalul sa decurga fara incidente.
Medalia de argint castigata de Dorottya Buzas face ca Romania sa ajunga la un total de trei medalii, una de aur si doua de argint. Bilantul este  extraordinar, daca ne gandim ca la primele 10 editii ale FOTE tara noastra reusise sa stranga doar patru medalii de bronz.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.