Berea Ursus din Brasov se reinventeaza

Berea Ursus din Brasov se reinventeaza

0 103

Berea, unul dintre segmentele importante ale pietei de consum alimentar, sufera mari scaderi in acest an de criza, iar producatorii locali incearca sa aplice tot felul de metode pentru depasirea acestui moment de impas.
Reprezentantii Ursus Breweries, cel mai mare producator de bere din Romania, sustin ca anul acesta va fi la fel de dificil ca 2009 si nu vad o revenire a pietei berii decat pe termen mediu.
Confruntati cu scaderea pietei, marii producatori au pus in aplicare strategii de reducere a costurilor.
Ursus Breweries a anuntat de curand ca a redus stocurile la distribuitori cu 40% la inceputul trimestrului patru.
Cu toate acestea, managerii companiei se feresc in continuare sa faca estimari cu privire la evolutia pietei berii pana la finalul acestui an.
In calitate de filiala a unei companii multinationale, Ursus a luat anul acesta mai multe masuri de reducere a costurilor pentru a face fata scaderii vanzarilor de bere, principalele decizii privind renegocierea contractelor cu furnizorii, reducerea stocurilor de bere din piata si inchiderea unitatilor de productie neprofitabile.
In 2010 se preconizeaza o scadere la fel de puternica a vanzarilor ca in anul precedent, cand piata s-a contractat cu peste 15%, cel mai abrupt declin din ultimii zece ani.
„In ultimele 18 luni a fost foarte dificil de estimat evolutia pietei. Am avut multe momente in care am spus ca acela era maximul care poate fi atins, dar luna urmatoare piata scadea si mai mult. Mediul economic va ramane si anul acesta dificil, deoarece guvernul a anuntat noi disponibilizari. Nu cred ca piata berii isi va reveni in patru-sase luni, ci pe termen mediu”, a declarat Andrei Haret, vicepresedinte vanzari si distributie al Ursus Breweries, citat de Ziarul Finaciar.
„Acum suntem in faza de consolidare a investitiilor realizate in anii precedenti. Vom investi anul acesta 4,2 mil. euro in fabrica din Brasov pentru imbunatatirea calitatii apei si vom mai face unele ajustari, dar investitiile vor fi mai mici decat in anii trecuti”, a explicat Alan Sikora, vicepresedinte tehnic al Ursus Breweries.
„Bugetul de marketing este mai mult sau mai putin similar celui din 2009. In plus, anul acesta nu conteaza cine investeste cel mai mult in marketing, ci cine este cel care are cea mai buna idee. Lumea se schimba si trebuie sa te adaptezi, asa ca anul acesta am incercat sa facem mai multe cheltuieli eficiente de marketing”, a completat Grant McKenzie, vicepresedinte marketing al producatorului de bere.
Ursus Breweries produce in Romania marcile Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.