BERD are o nouă strategie de ţară pentru România

BERD are o nouă strategie de ţară pentru România

0 76

Consiliul de Administraţie al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a aprobat, vineri, noua strategie pentru România, care va defini implicarea şi investiţiile băncii în ţară în următorii cinci ani, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare, scrie Agerpres.
Activitatea BERD în România va include măsuri care răspund la criza coronavirus şi susţin eforturile de redresare economică. Astfel, în perioada 2020 – 2025, investiţiile şi politicile BERD vor sprijini: infrastructura şi dezvoltarea regională; creşterea productivităţii precum şi intermedierea financiară şi dezvoltarea în continuare a pieţelor de capital.

„BERD este bine poziţionată pentru a susţine modernizarea economiei româneşti, inclusiv pentru a ajuta ţara să depăşească impactul coronavirusului. Vom canaliza investiţiile în zone unde România are nevoie de cel mai mult sprijin: dezvoltarea infrastructurii, în special în regiuni; stimularea productivităţii în sectorul privat şi dezvoltarea în continuare a sectorului financiar şi a pieţelor de capital”, a declarat Mark Davis, care a preluat postul de Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria la 1 aprilie 2019.

BERD este un investitor important în România şi îmbină investiţiile directe cu sprijinul pentru reforme care contribuie la îmbunătăţirea mediului de afaceri din ţară şi la mobilizarea investiţiilor din alte surse.
BERD are o prezență consistentă la Brașov, intrand pentru prima data în județ prin Consiliul Județean. Acum colaborează si cu primaria municipiului Brașov, având in derulare Contractul de dotare cu autobuze din Turcia și o implicare in noul spital.
Până în prezent, BERD a investit aproape 8,7 miliarde de euro în economia românească. În comunicat nu se spune și cât a câștiat in cele peste două decenii de implicare în economia românească.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.