Berceanu vrea aeroport la Brasov

Berceanu vrea aeroport la Brasov

0 208

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a facut, duminica 17 decembrie, o vizita la Brasov si s-a intalnit cu autoritatile locale si judetene pentru a discuta despre realizarea Aeroportului la Brasov. Cu acest prilej a fost organizata si o conferinta de presa sustinuta de George Scripcaru, primarul Brasovului, prefectul si subprefectul de Brasov, dar si de Iancu Vespasian, responsabil din partea Consiliului Judetean Brasov cu aceasta investitie. Mass media a ramas cu gura cascata in momentul in care a constatat ca ministrul nu cunoaste care este stadiul acestei investitii, motiv pentru care Geroge Scripcaru a fost nevoit sa-i sara in ajutor si sa spuna ca dupa aceasta conferinta de presa factorii implicati? in acest obiectiv vor ramane si vor discuta problema aeroportului si o sa-l informeze pe Radu Berceanu de pasii care au fost facuti pana in prezent.


?


Brasovul trebuie sa aiba aeroport


Vazandu-se incoltit, Berceanu a declarat: „Am adunat mai multe persoane pentru realizarea aeroportului la Brasov. Eu cred ca Brasovul trebuie sa aiba un aeroport. La inceput nu va fi un trafic extraordinar, dar va fi benefic pentru turism si pentru dezvoltarea economica a Brasovului. Pe parcurs, va exista si posibilitatea unui trafic mai intens. Asta nu inseamna ca vom realiza un aeroport mititel. Vom face o pista care sa primeasca aeronave din cele mai grele”.


?


La Ghimbav, probleme de amplasament


In cele din urma, Berceanu a recunoscut ca la Ghimbav exista probleme de amplasament si chestiuni care trebuiesc rezolvate cu detinatorii de teren, respectiv IAR, Aeroclubul, cativa privati si Agentia Domeniilor Statului: „Trebuie sa gasim o formula care sa aduca pe toata lumea la aceeasi masa. Vom sustine financiar, de la Guvern, aceasta investitie. Eu cred cu tarie ca Brasovul are nevoie de asa ceva. Eu am aterizat, astazi, pe Aeroportul de la Ghimbav cu avionul. Deci, iata ca un prim solicitant exista”.


Cu toate ca Berceanu s-a repetat spunand ca „Brasovul trebuie sa aiba un aeroport”, ca „Brasovul are nevoie de asa ceva”, nu a convins cu nimic si nici nu a? facut vreo promisiune ca va face lobby pentru descalcirea problemei terenului, fapt ce a nemultumit mass media brasoveana. In continuare s-a eschivat si a abordat alte subiecte. Deocamdata problema a ramas in coada de peste. Vom trai si vom vedea.

Ileana R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.