Belgia propune crearea unei armate europene

Belgia propune crearea unei armate europene

0 118

Cu cateva zile inainte de summit-ul de primavara al Uniunii Europene, premierul belgian Guy Verhofstadt propune introducerea unui „impozit UE” si crearea unei armate europene proprii.


Introducerea unui „impozit UE” ar asigura mai multa transparenta si ar aduce Uniunii mai multe fonduri. In prezent, statele membre ale Uniunii vireaza un procent din produsul intern brut propriu catre bugetul comunitar, insa aceasta este mult prea putin, apreciaza premierul belgian. Pentru a se compensa introducerea acestui nou impozit, impozitele nationale ar putea fi diminuate, a mai sugerat el.


Seful executivului belgian a mai cerut si crearea unei armate proprii a Uniunii. „O armata europeana de 10.000 de soldati ar imbunatati considerabil capacitatea europeana de aparare si ar consolida NATO”, a spus Verhofstadt. In felul acesta, se vor reduce semnificativ si costurile pentru aparare, deoarece s-ar pune capat, in sfarsit, divizarii Uniunii in 27 de „piete de aparare” diferite.Primul ministru belgian a avertizat in termeni duri Marea Britanie sa nu se opuna unei incercari de adoptare a Constitutiei europene, deoarece, in acest caz, Uniunea va trebui sa continue fara aceasta tara. „Nu se poate functiona asa, daca o singura tara blocheaza o Uniune tot mai mare”, a insistat el.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.