Bechtel nu va mai primi niciun leu daca nu respecta graficul

Bechtel nu va mai primi niciun leu daca nu respecta graficul

0 132

Se pare ca, incet-incet, adevarul incepe sa iasa la suprafata. Problema infrastructurii romanesti este o problema indelung dezbatuta si cunoscuta de toata lumea. Autostrazile noastre lipsesc cu desavarsire sau sunt greu de construit din diferite motive mai mult sau mai putin obscure.
Premierul Tariceanu a recunoscut ca problemele la constructia autostrazii Brasov-Bors nu sunt determinate de lipsa fondurilor bugetare, ci de incapacitatea companiei Bechtel de a respecta termenele contractuale. Suparat nevoie mare pe incompetenta de care a dat dovada firma, premierul a declarat ca aceasta nu va primi niciun ban in plus fara un certificat de calitate a lucrarii, dupa cum informeaza Mediafax.
Intrebat de jurnalistii ungari, in timpul conferintei de presa sustinuta la finalul sedintei comune de guvern romano-ungare, organizata, marti, la Szeged, despre stadiul lucrarilor de constructie a autostrazilor care sa lege Romania de Ungaria, premierul a amintit ca Executivul de la Bucuresti a initiat doua astfel de proiecte, coridorul IV paneuropean si autostrada Brasov-Bors.
Daca in cazul coridorului de cale ferata IV paneuropean, lucrarile sunt intarziate din cauza birocratiei romanesti care este extrem de „creativa”, lucrarile pentru autostrada Brasov – Bors sunt in intarziere deoarece firma Bechtel nu respecta termenele limita.
Tariceanu a tinut, asadar, sa specifice ca firma americana ca nu va primi niciun ban in plus la avansul deja incasat daca lucrarile nu vor fi incheiate la termen si conform conditiilor de calitate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.