Becali inchide sandramaua

Becali inchide sandramaua

0 89

Pesemne Noua Generatie becaliana a imbatranit de timpuriu si nu-si mai poate tine balamalele. De aceea Luptatorul a hotarat sa-si agate spada in cui si sa plece prin locuri ferite, ca sa nu-l auda lumea cum fluiera a paguba.
Astfel, PNG isi inceteaza activitatea politica „din cauza scorului electoral sub asteptari”, cu care s-a procopsit aceasta formatiune politica la alegerile din 30 noiembrie.
Becali nu-si abandoneaza insa complet partidul, ci il baga in congelator, la conservare, ca nu se stie cand mai trebuie. Aceasta decizie este considerata ca unica solutie viabila, pe moment, in contextul evolutiilor imprevizibile di politica romaneasca.
Un comunicat oficial suna cam asa: „Pentru Partidul Noua Generatie – Crestin-Democrat, in seara zilei de 30 noiembrie 2008, timpul s-a oprit. Dupa anuntul rezultatului sondajelor de opinie, pentru PNG-CD, timpul parca a inghetat. PNG-CD intra in conservare. (…)”
Nu am citat tot comunicatul, pentru ca m-au podidit lacrimile. Proza lirica este cutremuratoare, aratand totusi ca Dumnezeu l-a ajutat pe Becali, facandu-l sa nu reuseasca si sa cada, astfel, in cine stie ce pacate. Astfel, nea Gigi se intoarce la mioarele cu lana carata pe patru picioare, ca teren are destul unde sa le pasca, lasand cele rele sa se adune pe capul altora.
Sa vedem cum il va ajuta Doamne-Doamne in privinta echipei de fotbal „Steaua”. Il va indruma sa nu-si mai bage prea mult nasul in treburile specialistilor, sau o va duce-o ca in politica?
Singurul lucru in care inclin sa ii dau dreptate, este chestia cu valiza: e cat se poate de clar ca el nu a vrut sa mituiasca, ci sa incurajeze si sa premieze jocul, nu non-combatul. Chiar daca actiunea era in favoarea sa si a echipei sale. A fost intentia unei premieri pentru ceva pozitiv, cum se face in toatalumea si in toate ramurile societatii. Dupa teoria DNA, toate societatile comerciale si institutiile care isi premiaza angajatii ca au facut treaba buna ar trebui bagate la zdup, nu?
Sunt curios acuma sa vedem, la Brasov, incotrovor merge alesii locali ai PNG, atatia cati sunt, acuma, ca s-au trezit conservati.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.