Bebelusii brasoveni vor fi vaccinati

Bebelusii brasoveni vor fi vaccinati

0 80

Nou-nascutii din Brasov vor beneficia in sfarsit de vaccinare, datorita faptului ca Directia de Sanatate Publica a primit dozele pentru sugarii care nu au fost imunizati la nastere cu vaccinul pentavalent.
Directia de Sanatate Publica Brasov a primit peste 6.000 de doze si 4.000 de doze de vaccin impotriva hepatitei B.
Nou-nascutii vor fi imunizati de medicii de familie impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si a infectiei cu o bacterie care poate provoca forme grave de pneumonie, otita sau meningita.
Din cauza lipsei de vaccinuri necesare in Maternitatea Brasov, dar si de la medicii de familie, pentru imunizarea bebelusilor cu varsta de pana la un an, multi dintre acestia au ramas restantieri la vaccinare.
Potrivit calendarului national de imunizari, in primele 24 de ore de la nastere, copiii primesc prima doza de vaccin impotriva hepatitei B (HepB), apoi in perioada 4-7 zile primesc vaccinul impotriva tuberculozei (BCG).
La doua luni, copiii ar trebui sa primeasca simultan vaccinurile diftero-tetanic-pertussis (DTPa), VPI impotriva poliomielitei, si a doua doza de HepB, iar la patru luni o noua doza DTPa-VPI, simultan.
La sase luni, se administreaza simultan vaccinurile DTPa-VPI si HepB, iar la un an DTPa-VPI si cel anti rujeolic-rubeolic-oreion.
Reprezentantul DSP a explicat ca pentru vaccinul pentavalent aceasta este prima transa, urmand sa vina curand si o a doua transa. In acest an s-a inregistrat, in toata tara, cea mai grava criza de vaccinuri pentru bebelusi din ultimii ani. In judet, circa 3.000 de bebelusi trebuie recuperati la vaccinare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.