Bebe si George sufera sub Tampa de Complexul Desagreement

Bebe si George sufera sub Tampa de Complexul Desagreement

0 84

Agrement este un nume ironic pentru locatia ultimei infruntari dintre cei doi moguli de sub Tampa. Desagreement ar fi fost o denumire mult mai potrivita pentru a exprima starea de spirit ce domneste intre seful judetului si starostele orasului. Complexul cu nume nepotrivit Agrement de sub Tampa a fost scena celei mai recente reglari de conturi dintre Aristotel Cancescu si George Scripcaru, ultima dintr-un sir lung de incontrari. Din care presedintele Consiliului Judetean Brasov s-a obisnuit sa iasa ceva mai bine decat adversarul sau direct, dupa ce a descoperit ca daca scoti presa – de toate obedientele – de prin redactii si o aduci la fata locului, lucrurile iau o intorsatura favorabila pentru el.
Asa s-a intamplat cu votul din Camera Deputatilor pe tema Aeroportului International Brasov-Ghimbav, care baltea de vreo doi ani inainte ca deputatii sa catadicseasca sa se pronunte asupra Ordonantei Guvernului Tariceanu referitoare la terenul de 200 de hectare pe care urmeaza sa se construiasca obiectivul. Cancescu a dus la Bucuresti cativa dintre jurnalistii brasoveni; ordonanta n-a trecut in ziua cand Aristotel organiza desantul gazetaresc, dar a fost suficient pentru a-l face sa creada ca prezenta stinghera a mass-media brasovene in Camera i-a fortat pe parlamentari sa ridice mainile in favoarea investitiei.
Pe modelul de la Bucuresti, Aristotel Cancescu a convocat ieri presa la complexul de sub Tampa, ca sa se planga de faptul ca Scripcaru nu-i elibereaza autorizatia de sapare a unui sant pentru conectarea la conducta de gaz. Nici n-a inceput bine tanguiala, ca a si aparut hartia, semnata si parafata cu mai bine de o luna inainte, dar pe care – chipurile – nu venise nimeni de la CJ s-o ridice. Nu e clar unde a stat fituica pana acum, dar e clar ce-i lipseste lui Cancescu – un racord mai bun la Primarie. Nici primarului nu i-ar strica unul la CJ, macar pentru a scapa de penalizarile incasate in justitie pentru tergiversarile oricarui proiect al sefului de la judet.
Pentru departajare, un juriu impartial si exasperat de lunga si paguboasa dusmanie dintre cei doi i-ar pune sa sape simultan un sant – unul dinspre Primarie, celalalt dinspre CJ. De autorizatii n-au nevoie – baietii astia doi isi infig cazmale in spate de cand s-au cunoscut, fara licenta. Si apoi, chiar daca s-ar elibera autorizatiile, n-ar avea cine sa le ridice.
Cred ca asta-i si problema amandurora. N-are cine sa-i ridice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.