BCR: Economia romaneasca ar putea creste cu 2 procente

BCR: Economia romaneasca ar putea creste cu 2 procente

0 96

Austriecii de la Banca Comerciala Romana (BCR) au revizuit in crestere prognoza privind evolutia economiei romanesti in 2011. Potrivit economistului sef al BCR, Lucian Anghel, crede ca vom asista la o crestere economica de 1,2% la 2 %. „Economia romaneasca ar putea avansa cu circa 2%, dar nu excludem posibilitatea unei reveniri mai rapide, in conditiile in care investitiile straine directe vor sustine mai bine procesul investitional, iar guvernul va demara unele proiecte de investitii in infrastructura”, a declarat, marti, economistul sef al BCR, cu ocazia prezentarii raportului macroeconomic „Romania – Revenirea pe crestere”.
Lucian Anghel a apreciat ca investitiile private ar trebui sa reprezinte baza relansarii economice, iar consumul va inregistra o crestere mai lenta in 2011.
Pe de alta parte, BCR a revizuit in crestere prognoza de inflatie, la 5,2% pentru finalul acestui an, dupa evaluarea impactului preturilor administrate si evenimentelor politice din nordul Africii si Orientul Mijlociu.
„In luna martie, asteptarile inflationiste au atins un nivel record in ultimii trei ani si sunt sanse destul de mari sa ramana deteriorate in lunile urmatoare. Vanzarile cu amanuntul ar putea fi afectate de nivelul ridicat al inflatiei. Increderea consumatorilor s-a imbunatatit intr-o oarecare masura, dar este inca mult sub nivelul mediu din pre-criza”, a spus Anghel.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.