Baza de tratament ultramoderna in Noua

Baza de tratament ultramoderna in Noua

0 84
Lucrarile la baza de tratament recuperatoriu din Noua s-au finalizat. Municipalitatea va administra baza ultramoderna, aflata la subsolul caminului pentru varstnici, care se va deschide la mijlocul lunii mai. Investitia de 1,4 milioane de lei – 98 la suta fonduri europene si 2% bani de la bugetul local – va usura vietile bolnavilor care asteapta luni intregi pentru a face recuperare.
Aparatele, de ultima generatie, au echipat cele 16 cabinete ale bazei de tratament. Electroterapie, terapie de inalta frecventa, aerosoli, hidroterapie, fizioterapie, laser terapie sau magneto-terapie, toate se vor putea face la centrul de recuperare din Noua, care va fi inaugurat cel mai probabil la jumatatea lunii mai.
Intreaga investitie ajunge la 1,4 milioane de lei, dintre care doar 2% vin din bugetul local, restul fiind fonduri europene. 25 de medici, asistenti si terapeuti vor lucra aici.
Beneficiarii directi ai proiectului sunt persoanele varstnice  din cadrul Caminului pentru persoane Varstnice si persoanele varstnice din Municipiul Brasov care beneficiaza de activitatile din cadrul Centrului de Zi.
Printre beneficiarii indirecti ai proiectului se afla si Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania. studentii din cadrul programului de studii Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare  vor avea la dispozitie o baza de tratament unde vor putea dezvolta deprinderile practice asociate pregatirii teoretice.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.