Bataie pentru Externe

Bataie pentru Externe

0 242

Nici nu exista pe masa premierului o demisie a ministrului de Externe Mihai Razvan Ungureanu, ca au si inceput sa se faca speculatii in legatura cu inlocuitorul acestuia. Se pare ca liberalii ar avea doua preferinte: vicepresedintii Teodor Melescanu si Adrian Cioroianu.


Melescanu detine si postul de vicepresedinte PNL pe probleme de politica externa, in timp ce posibilul sau contracandidat, Adrian Cioroianu, este vicepresedinte pe probeme de afaceri europene si este cel care l-a invins pe Ungureanu la recentul congres al partidului.


Insa, din partea fiecaruia exista cate o problema. Melescanu, chiar daca ar fi preferat in fata lui Cioroianu, este posibil sa nu accepte propunerea, si se pare ca nu este agreat de presedintele Basescu, iar Cioroianu este si cap de lista, din partea PNL, la alegerile pentru Parlamentul European.


In afara celor doi, presa i-a mai numit ca favoriti si pe ministrul pentru implementarea aquis-ului comunitar, Cristian David si senatorul liberal Mihai Lupoi. Mihai Lupoi spune ca demisia lui Razvan Ungureanu trebuie sa fie un gest de onoare, necesar in conditiile date. In privinta posibilei sale propuneri pentru postul de la externe, Lupoi a declarat ca va trebui sa analizeze serios situatia. Lupoi crede ca, in cazul in care va fi propus pentru functia de Ministru de Externe, presedintele Basescu ar fi de acord.


?


Cel mai probabil, o hotarare in acest va fi luata in sedinta de luni a Biroului Politic Central.


?


Duminica, intr-o conferinta de presa, Mihai Ungureanu a declarat ca luni isi va da demisia din functia de sef al diplomatiei romane si se va prezenta in fata Biroului Politic al PNL, pentru a-si expune punctul de vedere.


?


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.