Bataie pe brazii Directiei Silvice Kronstadt

Bataie pe brazii Directiei Silvice Kronstadt

0 109

Brasovenii isi disputa aprig brazii ieftini scosi la vanzare de Directia silvica Kronstadt! Jumatate din coniferele comercializate de Directie provin din confiscari, ceilalti sunt taiati exclusiv din zonele de padure traversate de retele de inalta tensiune. 750 de brazi, cu preturi de 10, 20 si 30 de lei au ajuns deja in casele brasovenilor, dar numarul lor va ajunge la 1000 pana in seara de Ajun. Clientii se reped la ei imediat ce sunt descarcati in Piata Sfatului.
Miercuri la pranz la casuta pe care Directia Silvica Kronstadt si-a amenajat-o in Piata Sfatului se imbulzeau deja zeci de brasoveni dornici sa puna mana pe un pom de Craciun la preturi avantajoase. Doritorii stiu ca, de trei zile, un camion al Kronstadt descarca aici, in jurul orei 13, brazii pe care Directia fie ii taie din padure, fie ii confisca de la comerciantii fara acte din piete sau de la taietorii ilegali.
750 de pomi de craciun s-au vandut in intervalul imediat ce au fost descarcati, gratie preturilor reduse. Un brad mai mic de 70 de centimetri poate fi achizitionat cu 10 lei, unul intre 70 si 150 centimetri cu 20 de lei si unul peste 150 de centimetri face 30 de lei. Cei in ghiveci sunt ceva mai scumpi – 70 de lei.
Pana in ajunul Craciunului, numarul brazilor adusi de angajatii Directiei va ajunge la 1000.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.