Basescu, Sfinx sau Sfantul Mamos?

Basescu, Sfinx sau Sfantul Mamos?

0 92

Presedintele Basescu tace atat de mult de la terminarea campaniei incoace incat si-a atras comparatia cu Sfinxul in editorialele unor columnisti de capitala. Asemuire doar partial nimerita; seful statului nu pune liderilor de partide care se perinda pe la Cotroceni zilele astea intrebarile fatale consemnate de memoria istoriei. Sefii formatiunilor politice sunt cei care il chestioneaza isteric despre numele viitorului premier si eventual al catorva ministri din viitorul Cabinet, a carui componenta nu o poate ghici nimeni in acest moment. Doar in raport cu guresenia iscoditoare a capilor de partide face Basescu – altminteri un vorbete incontinent – figura de Sfinx imobil si misterios.
Daca vorbeste mai putin, nu si-a reprimat hahaitul de mahala. Are si de ce rade. Alde Geoana si Tariceanu + echipele lor de negociatori chiar au luat in serios gluma cotroceana cu consultarea partidelor. Daca Basescu rade larg si cand il filmeaza presa, care are acces doar la o mica parte de negocieri, ma-ntreb ce se-ntampla in spatele usilor capitonate de la Cotroceni cand nu-i vede nimeni. Daca are ceva din Sfinxul teban, scena cuprinde un lung sir de pedelei, pesedei si penelei, care pun obsesiv aceeasi intrebare: „Sa fiu eu premierul, marite Zeus?” Prilej pentru Basescu sa fie scurt si taios: „Ntz!”
Dar sceneta seamana, in aceste zile de pioase pelerinaje, mai degraba cu o imbulzeala cucernica de pelerini politici. Nu la Sfintele Moaste, ci la Sfantul Mamos Basescu, pregatit sa taie cu foarfecele ombelicul premierului cu care unul din partide este gravid fara s-o stie.
Desemnarea premierului viitorului Cabinet ar putea fi chiar o premiera obstetrica. Toata lumea stie precis cine-i tatal, dar sunt dubii serioase asupra identitatii mamei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.