Basescu se gandeste la o noua majoritate politica

Basescu se gandeste la o noua majoritate politica

0 174

Presedintele suspendat Traian Basescu se gandeste deja la ce va face dupa referendum. In ipoteza in care va ramane la Cotroceni. Basescu a declarat ca va incerca sa negocieze o majoritate de dreapta, centru-dreapta, care sa adopte noua lege electorala, care sa includa votul uninominal, si sa garanteze independenta justitiei, fara a preciza din cine ar putea fi formata aceasta majoritate.


Basescu a facut aceasta afirmatie in contextul in care a aratat ca Romania nu mai are timp pentru a amana reformarea clasei politice. „Sigur, este o solutie tranzitorie, pana la urma trebuie ca aceasta majoritate sa rezulte, asa cum este democratic, in urma unor alegeri”, a spus Basescu. El a mentionat ca problema constituirii unei astfel de majoritati trebuie rezolvata pe partide, dar ca el va sprijini o solutie de dreapta, centru-dreapta.


In acest context, Basescu spus ca PNTCD trebuie sa renunte la agresivitatea discursului, PD trebuie sa renunte la aroganta discursului tinut de pe pozitia unui partid care in sondaje are 30%, pentru a se ajunge la crearea unui partid de dreapta, puternic, care sa fie unic membru PPE din partea Romaniei.


Basescu a mentionat ca el a simtit nevoia, la fel ca si societatea civila, a unui partid de dreapta, puternic si a mentionat ca acest deziderat fusese asumat initial de PD si PNL. „Dar domnul Patriciu a fost extrem de sever cand a spus nu. S-au cautat toate motivele cu putinta pentru ca sustinatorii unui partid de centru-dreapta sa fie indepartati”, a spus Basescu. Referindu-se la cei indepartati, el a mentionat-o pe Mona Musca, precizand ca este o mare diferenta intre modul in care a fost tratata fata de Titu Gheorghiof, Ioan Ghise si Mircea Ionescu Quintus.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.