Basescu se da din nou la jurnalisti

Basescu se da din nou la jurnalisti

0 173

Potrivit ciudatei logici basesciene, jurnalistii nu ar trebui sa bage toti magistratii in aceiasi oala, ci sa se ia doar de aceia cativa rai, urati, cu cerul gurii negru si cu multe bube pe cap si nu sa blameze intreg sistemul. Astfel, multi judecatori si procurori ar mai zabovi in functii si nu s-ar inghesui sa se pensioneze la prima ocazie.
Bun, dar dupa ce fel de procese s-a ascuns multimea aceea de judecatori si procurori cuminti si cinstiti de nu-i vede si nu-i gaseste nimeni? Probabil acestia cerceteaza si judeca importantele cauze in care doi vecini s-au injurat de mama ori s-au luat de par pentru fasiute de juma’ de metru in hotarul ogoarelor sau impart trei oale la doi divortand ori la cazuri de mostenire. Pana si pe acestia ii poti numara pe degete. In rest gasesti justitiabili care condamna la puscarie, cu fermitate si cuget impacat, mosi si babe care scot bete infipte aiurea in pamanturile lor, dar cand dau de mafioti sau bogatani de carton se duc repede sa schimbe scutecele, ca apoi sa-i declare pe acestia nepericulosi social, putand fi astfel cercetati si judecati in libertate.
Cate asemenea exemple doreste Traian Basescu, chestii pe care le stie prea bine de pe vremea cand se juca cu vapoarele?
Lasitatea basesciana rezulta si din faptul ca ieri, cand i-au zburat pitzigoii din gura, se afla printre magistrati, la sedinta CSM, loc in care a interzis accesul jurnalistilor. Lasitate condamnata categoric pana si in Vestul Salbatic, cand se gasea vreunul sa traga pe la spate, fapta infierata pana si de tovarasii de nelege.
Cica jurnalistii nu sunt destul de bine documentati pentru subiectele discutate. Dar cand jurnalistii au dat pe fata, cu dovezi, fapte strambe, si nu au fost bagati in seama, ba chiar unii au avut de suferit?
Oare ce pregateste Traian Basescu de se pune iarasi bine cu Justitia, dupa ce a criticat-o? Sau se clatina snowbordul sub el pentru ca se plimba, in calitatea actuala, pe belelele trecutului, acuma ca se apropie prezidentialele?
Doamne, cum stiu sa chitaie uneori sobolanii!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.