Basescu-Razgandescu

Basescu-Razgandescu

0 175

Cand premierul Tariceanu a promis ca va demisiona din fruntea Guvernului si nu a facut-o, si-a tras apelativul de Razgandeanu. Iata ca secventa se repeta la cel mai inalt nivel. Presedintele Basescu a devenit Razgandescu. Dupa ce Traian Basescu a promis in mod public ca isi va da demisia la cinci minute dupa ce va fi suspendat, cand acest ultim lucru a devenit o realitate s-au facut speculatii pe marginea comportamentului presedintelui: isi va da demisia sau va da inapoi. Orgoliul sau ne-ar fi facut sa credem ca va duce la sfarsit ceea ce a promis. Suspansul a tinut pana in ultima clipa, adica pana vineri seara la ora 19,00, cand Basescu a anuntat ca nu va demisiona. De vina fiind parlamentarii, spune presedintele.


Asa ca, presedintele nostru a ales calea referendumului. Asta, dupa ce in cursul zilei de vineri Curtea Constitutionala a validat interimatul presedintelui Senatului, Nicoale Vacaroiu. Se pare ca multiplele referiri la o posibila modificare a legii electorale care sa nu-i mai permita unui presedinte suspendat sa candideze la alte alegeri prezidentiale l-au determinat pe Basescu sa-si incalce promisiunea.


?


„La un moment dat am anuntat ca voi demisiona. Speram ca ar fi fost posibil ca un astfel de gest sa antreneze si alegeri anticipate pentru Parlament”, a declarat Traian Basescu. „Astazi presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca se prefigureaza schimbarea legii electorale. Toate acestea ma indreapta spre o concluzie: suspendarea era doar un punct din programul de eliminare a politicianului Traian Basescu din competitia politica”, a explicat Basescu decizia sa. „Pe fondul intentiilor pe care le pot anticipa, este clar ca o demisie ar fi accentuat criza politica si ar fi prelungit-o pana in iulie – august – septembrie. Din acest motiv, am luat decizia ca cea mai buna solutie pentru Romania este participarea mea la referendum”, a spus Traian Basescu.


„Decizia este generata si de experienta de viata pe care o am si anume aceea ca atunci cand trebuie sa optezi pentru o solutie sigura pentru tara este corect sa pui inaintea intereselor politice legate de eventuale alegeri, interesul national care reclama imediat trecerea la un regim de stabilitate. Stiu ca anuntul meu va genera pentru unii regrete, pentru altii dezamagire, iar pentru cei care doreau eliminarea mea – o enorma suparare”, a mai spus seful statului, care a incheiat: „Ne vedem la vot peste 30 de zile. Faptul ca am renuntat la demisie nu ma fereste de confruntarea cu electoratul”.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.