Basescu post vizita FMI

Basescu post vizita FMI

0 162

Dupa intalnirea Basescu cu delegatia mixta FMI & UE, in care „…UE fiind principalul jucator in aceste negocieri”, ca sa citam presedintele Basescu, sunt de retinut mai multe aspecte din comentariile, observatiile si aprecierele facute de seful statului:

• Se estimeaza o reducere a exporturile care va avea implicatii serioase pe piata muncii.

• Trebuie sa negociem marirea deficitului, altfel ar trebui sa reducem drastic salariile.

• Trebuie sa punem capat pierderilor financiare din aparatul bugetar. Sunt foarte multi bugetari neperformanti.

• Stiti proverbul acela chinezesc? Unul arata cu degetul luna iar prostul se uita la deget. Nu aveam nevoie de imprumut daca am fi facut ce trebuie atunci cand am avut crestere economica.

• A fost extraordinar de multa incompetenta in fostul guvern. Ministerul Finantelor nu a fost in stare sa prevada nimic si sa ne ofere informatiile de care avem nevoie.

Serviciile secrete nu au avut habara de contractul Stearling.

• Sunt un sustinator egal al tuturor ministrilor, deci si al Elenei Udrea. De ce a primit bani mai multi? Va spun ca sunt doua activitati ce nu se pot delocaliza niciodata: agricultura (terenul) si turismul (peisajele). Aici trebuie sa avem politici coerente ca sa fim productivi.

• Nu e nici un serviciu secret si nici o structura informativa la Ministerul Turismului. A fost preluat din ce avea Agentia inainte. Ati dezinformat cateva sute de mii de oameni. Peste tot in lume se noteaza datele personale la hoteluri. Haideti sa citim impreuna hotararea si sa vedem despre ce e vorba.

• Vom mari varsta de pensionare pentru barbati la 65 iar pentru femei la 60 de ani. Varsta de pensionare in Romania este foarte scazuta, dar schimbarile nu le vom face peste noapte.

• Nu s-a facut la Cotroceni o analiza a modificarilor aduse Codurilor. Dupa ce vom face aceste analize voi decide daca le retrimit sau nu Parlamentului.

• Fiica mea e mult mai desteapta decat credeti. Are studii facute in SUA, vorbeste o limba straina. Si acele „succesuri”…daca televiziunea respectiva ar fi lasat inregistrarea ati fi vazut ca a rectificat imediat.

Ni se intampla tuturor sa gresim. Alina Mungiu Pippidi mizeaza pe nesimtirea mea ceea nu e caracteristic familie mele. Nu mizati ca fiica mea sau eu nu avem bun simt… Va sugerez sa va uitati mai atent la fiica mea inainte de a o critica. O sa o cunoasteti mai bine de acum inainte… Am avut o discutie cu ea iar chestiunea candidaturii a fost transata. O sa va spuna ea daca mai candideaza sau nu…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.