Basescu la vanat de voturi

Basescu la vanat de voturi

0 132

Orice om normal vede in Basescu pe tatucul livezii cu portocale. El le-a sadit, el le-a ingrijit, el le-a stricat. Acuma trebuie sa le lustruiasca, sa le desprafuiasca si sa le curete de mucegaiuri urat mirositoare, ca sa incerce sa le faca vandabile.
Astfel, si-a deplasat si el capul, cat o portocala, acolo unde este , de cateva zile, o tristete aproape normala in asemenea regiuni. A prins acest moment intr-o perioada in care portocalele sale pica una dupa alta dintr-un pom in care nici vestitul lipici „Picatura” nu le mai tine. Si aceasta pentru ca au inceput sa iasa viermii din ele, dovedind cat de stricate sunt. Pe moment viermii sunt derutati, dar s-au apucat sa teasa fire de aur si arginti in jurul portocalelor, ca acestea sa nu cada, caci jos pandesc pietre ascutite din materialul cunoscut si sub denumirea DNA.
La Petrila, acolo unde moartea a secerat, a scos cateva petice de promisiuni, ca sa-i stearga acesteia coasa si sa-i dea o stralucire ciudata in logica.
Iar promisiunile, manjite cu sangele victimelor, emana izul imposibilitatii realizarii de catre potenta Presedintelui, pentru ca nu au mirosul camarii cu atributiuni ale acestuia, avand insa pretentia ca, cine musca din portocala, devine imun, chit ca ii ies viermii pe nas.
In continuarea turneului cu zdreanta portocalie, ca tot ii stateau in drum si au potentiale victime, de data asta din cauza somajului si inanitiei, pe toate planurile sociale, Presedintele Portocalei Putrede s-a abatut si pe la fabricile de automobile Pitesti si Craiova, aflate in siajul derivei industriei mondiale de constructii de masini. Aici a fluturat zdreanta cu desfiintarea, pe sase luni, a taxei de inmatriculare, de parca asta ar salva Romania din ghearele recesiunii, la fel ca si reluarea programului „Rabla”, alta zdreanta portocalie, caci cine isi mai permite programul, fara riscul de a ajunge el insusi rabla? Iar a treia zdreanta sugera inmatricularile ilegale a masinilor aduse , la mana a doua, de afara, Pesemne nicio portocala nu adaposteste, in stil rentabil, asemenea soi de vierme.
La Oltchim a adaptat programul la specificul local, schimband versurile aceleiasi melodii tocite.
Dar culmea perfidiei si a caracterului mizerabil al portocaliului sef de stat zace in declaratia ca isi va schimba masina marca VW cu o Dacie, va manca numai rosii romanesti (da, acuma cand s-au terminat pe camp, asa ca are motiv sa ia din celelalte) si va bea doar lapte de vaca indigena.
Aceasta implicare a Presedintelui, pe fata in favoarea unei formatiuni politice, acum, in preajma alegerilor, se potriveste perfect nimicniciei sale si a „livezii de portocale” pe care o pastoreste. Insa este de mirare cum de nu i se gaseste, in sfarsit, ac de cojoc. Prin actiunile si vorbele sale anticonstitutionale un asemenea exemplar trebuia sa fie demult bagat ori la puscarie, ori la casa de nebuni, cu sleahta sa cu tot. Macar de atata balsam sa se bucure si obrazul adevarului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.