Basescu l-a cadorisit pe Gates cu Steaua Romaniei

Basescu l-a cadorisit pe Gates cu Steaua Romaniei

0 193

Prezenta lui Bill Gates la Bucuresti a insemnat lansarea in Romania a sistemului de operare Windows Vista si programelor Office 2007 si Exchange Server 2007 si inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic.


Presedintele Microsoft a declarat ca Windows Vista este cel mai sigur sistem de operare produs de Microsoft pana in prezent. „Securitatea a fost prima prioritate a Microsoft in ultimii ani. Pot sa va asigur ca Vista e cel mai sigur sistem creat de Microsoft pana in prezent. Utilizat corect, el poate fi folosit pentru administrarea unui spital sau altor domenii cu importanta mare, dar nu rezolva automat probleme”, a spus Bill Gates.


El a amintit ca Microsoft a preluat in urma cu cativa ani solutiile romanesti de securitate ale firmei Gecad, fiind vorba de programul anti-virus RAV.


?


La inaugurarea Microsoft Support Center au fost prezenti atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Calin Popescu Tariceanu.


Bill Gates a vorbit despre calitatile informaticienilor romani: atat abilitatile tehnice, cat si cunostintele de limbi straine, calitati care, a spus domnul Gates, ii sunt cunoscute in primul rand prin cei 300 de romani care lucreaza la sediul central al Microsoft. „Sunt foarte fericit sa fiu aici la prima vizita in Romania si sa particip la deschiderea unui centru care va ajuta clientii sa rezolve probleme importante. Ne asteptam sa investim in continuare in Romania. La Microsoft lucreaza o importanta comunitate de romani”. a declarat presedintele Microsoft.


In discursul sau, Basescu a vorbit si despre Romania de dupa 1989: „Imi aduc aminte de inceputul anilor 90, cand, trebuie sa recunoastem ca programul Microsoft Office a fost probabil cel mai piratat program din lume pe piata romaneasca. Atunci nu aveam legi, dar acest program a avut un impact extraordinar. In primul rand tanara generatie a devenit prietena lui Bill Gates si in al doilea rand, tanara generatie din romania a descoperit calculatorul”, a spus presedintele Basescu


?


Cadou pentru cel mai bogat om din lume


Traian Basescu l-a decorat pe Bill Gates cu ordinul „Steaua Romaniei” in grad de comandor, numindu-l pe fondatorul Microsoft „un simbol pentru educatie, munca si lege si pentru responsabilitate sociala”.


Compania Microsoft este cel mai important producator de software din lume. Estimarile spun ca aproximativ 95% din calculatoarele personale folosesc sistemul de operare Windows.


Bill Gates ocupa de cativa ani primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, clasament intocmit de revista Forbes. Potrivit jurnalistilor americani, presedintele Microsoft are o avere de circa 53 de miliarde de dolari.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.