Basescu isi da in petec

Basescu isi da in petec

0 155

Aflandu-se intr-o vizita – se intelege ca neelectorala – la Targoviste si fiind „acrosat” de intrebari iesite din durerea sufletelor unor pensionari, Traian Basescu, presedintele tuturor romanilor, oriunde s-ar afla ieri, nu a gasit altceva sa-i raspunda unei pensionare necajite decat ca „v-am mai dat doua procente la pensie acum, de la 1 octombrie”. Sunteti in stare sa comentati acest raspuns, socotit de mine sfidator si plin de bataie de joc, la fel cum a fost suta ceausista cand a inceput Revolutia?
Presedintele Traian Basescu a vorbit ieri cu locuitorii din Targoviste, care il asteptau in fata sediului Consiliului Judetean, in buricul targului.
Mai multi pensionari au apucat sa se planga de nivelul mic al majoritatii pensiilor, iar presedintele, cu o nonsalanta imbecila, le-a spus ca de la 1 octombrie acestea se vor majora cu 2 procente.
Oricare alt raspuns ar fi fost poate acceptat, cu noduri, dar inghitit. Insa ca sa-ti bati joc de niste batrani necaj9iti cu un asemenea raspuns este curata nesimtire si sfidare a oricarei urme de omenie. Caci ce sunt acelea 2 procente? Opt sau zece lei, nici cat un kil de carne sau un pui.
Presedintele a mai avut, la Targoviste, o discutie cu mediul de afaceri dambovitean, la sediul Consiliului Judetean, in timpul intalnirii, in fata cladirii adunandu-se mai multe persoane pentru baia de multime, care i-au turnat orgoliosului presedinte, pe chelie, ulcioare de felicitari si încurajari pentru obtinerea unui nou mandat la Cotroceni. Treaba nefiind insa perfect organizata, Basescu a incasat si ceva ghionti de apostrofari de la unii cetateni prezenti cu sufletul lor normal, neportocalizat.
Se pare insa ca pensionarii au fost in majoritate si s-au pus sa-si verse oful, mai voalat, mai in serios sau mai ironic.
Un grup de pensionare i-a cerut sefului statului sa mai candideze, una dintre ele spunandu-i ca il voteaza si pentru trei mandate, daca „da pensii mari”.
O alta femeie din multimea a intrevenit: „Dar cu pensiile noastre ce faceti, domnule presedinte ?!”. „Doamna, uite, v-am mai dat doua procente la pensie acum, de la 1 octombrie”, a raspuns presedintele Basescu.
Unul dintre oameni i s-a plans sefului statului de lipsa locurilor de munca pentru tinerii din Targoviste. Sarpele l-a muscat pe Basescu sa raspunda: „La Titu se face acum investitie pentru tineret”. Raspunsul a starnit nemultumirea unor doamne care au tinut sa-i atraga atentia ca este nevoie de noi locuri de munca la Targoviste, si nu la Titu, caci si la Targoviste, ca si in toata tara, industria a fost pusa pe butuci.
Printre toate aceste nemultumiri, presedintele Traian Basescu a vizitat si Muzeul de Arta al municipiului Targoviste, facand pe interesatul de cultura.

Ce a iesit insa in evidenta si cu ocazia acestei vizite este faptul ca poporul s-a saturat de minciuni si promisiuni si nu mai au incredere in mascaricii care de atata timp ii duc de nas. Sa vedem cand si unde va avea loc urmatoarea vizita si cum se va desfasura ea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.